Logo

Staffordshire bull terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Staffordshire bull terrier

 

Terriere: Staffordshire bull Terrier er et muskelbundt med behov for motion og tidlig socialisering.

 

HØJDE: 30-40 cm for begge køn.

VÆGT: Hanner 13-17 kg. Tæver 11-15 kg.

FARVER: Rød, fawn, hvid, sort eller blå, brindlet eller med hvide aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Staffordshire Bull Terrier.

 

MENTALITET: En hund med to personligheder, vidt forskellige som nat og dag. Over for mennesker familien såvel som fremmede er den næsten overvældende venlig og elskværdig, trofast, hengiven, tolerant og godmodig over for børn. Men møder den en anden hund, kan venligheden lynhurtigt blive afløst af en ubetvingelig kamplyst.

 

BEHOV: Et muskelbundt, som har brug for motion og en tidlig og omhyggelig tilvænning til andre hunde. Den har brug for tæt kontakt til familien og for at være et fuldgyldigt medlem af denne.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Blandt sporty mennesker med solid viden om og forståelse for racens særlige mentalitet er den en behagelig familiehund. Dens hurtighed og spontane reaktioner over for andre hunde kan være et problem, hvis den får lov at færdes løs på offentlige steder.

 

PELS OG PLEJE: Den korte, glatte og tæt tilliggende pels kræver ikke megen pleje. Den fælder dog en del, hvis den ikke dagligt bliver børstet grundigt eller tørret over med et fugtigt vaskeskind. Selvom pelsen ikke beskytter meget, er hunden robust og ikke særlig kuldskær blot den får lov at bevæge sig.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Vær ubetinget konsekvent, men samtidig meget venlig og motiverende. En hård eller uretfærdig behandling gør hunden mistroisk og øger aggressiviteten. Vær forberedt på at holde hunden i line, så der ikke er mulighed for slagsmål. Undgå kamplege.

 

OPRINDELSE: Racen har sin baggrund i de krydsninger mellem bulldog og old english black-and-tan terrier, som fandt sted omkring år 1800. I de fattige nordengelske kulminedistrikter var hundene hurtigere og lettere end bulldoggen, men blev ligesom denne brugt til tyrekampe og senere til hundekampe og bragte derigennem deres ejere ære og måske også en ekstra skilling. Tyrekampe blev forbudt i 1835, hundekampe omkring år 1900, og derefter konkurrerede hundene i rottebidning. I dag er racen selskabshund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.004 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Amerikansk staffordshire terrierTerriere: Undgå at lege voldsomt med en amstaf. Det kan risikere at stresse hunden for...
• Bull terrierTerriere: De to størrelser af bull terrier regnes som selvstændige racer, og de krydses...
• Amerikansk staffordshire terrierTerriere: Undgå at lege voldsomt med en amstaf. Det kan risikere at stresse hunden for...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!