Logo

Kaukasisk ovtcharka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kaukasisk ovtcharka

 

Racen er ikke umiddelbart egnet som selskabshund, og den er afvisende over for fremmede

 

HØJDE: Hanner mindst 65 cm. Tæver mindst 62 cm.

VÆGT: 45-70 kg.

FARVER: Grå i forskellige nuancer, gul med rustfarvet skær, hvid eller rødligt brun, brindlet eller broget.

HJEMLAND: Rusland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Kavkazskaia Ovtcharka.

 

MENTALITET: Meget årvågen, selvstændig og handlekraftig. Dens forsvarsreaktioner er veludviklede, når de kommer til udtryk. Den kan være særdeles afvisende over for fremmede, som den mener trænger ind på dens område. Ikke umiddelbart egnet som selskabshund, selvom den over for familien godt kan være rolig og afbalanceret.

 

BEHOV: Den opholder sig helst i det fri, hvor den behøver plads at røre sig på. Bør motioneres i line, da man ikke skal forvente, at den kan gå løs blandt mennesker og dyr i fremmede omgivelser.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Ruslands mest populære fårehund er skabt til at arbejde på egen hånd. Derfor er det vigtigt, at ejeren med forståelse og psykisk styrke er i stand til at udfylde rollen som en leder, hunden accepterer og følger. Dertil kræves tidlig socialisering.

 

PELS OG PLEJE: Racen forekommer i både en langhåret og en korthåret variant samt i alle mellemliggende pelstyper. Den tykke underuld beskytter effektivt mod al slags vejr. Pelsen er grov, udpræget til udendørs brug, fælder meget og kræver en omfattende pleje i fældeperioderne.

 

TIPS OG TRICKS Til INDLÆRING OG HÅNDTERING: En noget selvrådig hund, som er vanskelig at opdrage, og som aldrig bliver en hund, der adlyder enhver kommando. Især er det vigtigt, at dens skarphed ikke ledes i en forkert retning. Hanhunde kan være temmelig udfordrende over for hinanden.

 

OPRINDELSE: I Kaukasusbjergene og på stepperne omkring Astrakan har disse kraftfulde hunde i århundreder beskyttet fåreflokkene mod ulve, og derfra har de bredt sig til andre dele af det tidligere Sovjetunionen. I 1900-tallet forsvandt efterhånden deres oprindelige opgaver. De kom så til blandt andet Østtyskland som tjenestehunde for vagterne langs Berlinmuren. Efter Murens fald i 1989 fik mange af de 7000 patruljehunde nye hjem i Tyskland, hvor man nu forsøger at avle sig frem til en mere tilgængelig hund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 953 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Centralasiatisk ovtcharkaEn naturhund, som i hjemlandet fungerer som hyrdehund uden væsentlig kontakt med...
• SarplaninaeSarplaninae var en effektiv kvægvogter, som også har været patruljehund for politi og...
• Staffordshire bull terrier Terriere: Staffordshire bull Terrier er et muskelbundt med behov for motion og tidlig...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!