Logo

Puddel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Puddel

 

Selskabshunde. Storpudlen er den største af selskabshundene, og den har ofte nogen jagtlyst.

 

MENTALITET: Det er alsidigheden og evnen til at tilpasse sig, der har gjort pudlen uanset størrelse til en af verdens mest populære selskabshunde. Den er kærlig og hengiven i forhold til hele familien, og den er livet igennem glad for at lege med familiens børn. Den er vagtsom uden at være hverken gøen de eller afvisende over for fremmede og andre hunde. En puddel passer til alle slags mennesker og glider ind i et hvilket som helst miljø. Den er aktiv og lærenem, velegnet til næsten enhver form for hundeaktivitet.

 

BEHOV: De største af pudlerne kræver megen beskæftigelse og rig mulighed for at bevæge sig frit. Det egentlige motionsbehov falder i takt med størrelsen, men selv de mindste behøver friske daglige gåture og opgaver, som stimulerer dem mentalt. Alle pudler sætter pris på opmærksomhed og nær kontakt med mennesker.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Storpudlen har bevaret en hel del af den vandapporterende jagthunds egenskaber. Det er den mest selvstændige af de fire størrelsesvarianter, og den går ikke af vejen for en jagtudflugt, selvom de alle generelt holder god kontakt. Pudler elsker at optræde, og de kan være mere interesseret i at klovne rundt end at lytte efter ejerens anvisninger.

 

PELS OG PLEJE: Den rigelige pels har en fin, uldagtig struktur. Den er kruset og giver fjedrende efter for håndens tryk. Pelsen skal børstes ofte, vaskes jævnligt og klippes hver eller hver anden måned. 0regangene skal renses for hår. Pelsplejen er krævende, men til gengæld fælder hunden ikke og tåles derfor af mange allergikere. Snorepudlen er en variant, hvor pelsen danner mindst 20 cm lange tykke snore.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Det er ikke nogen tilfældighed, at de fleste cirkushunde er pudler. Uanset størrelse

er racen ualmindelig kvik, opmærksom og lærevillig. Den er smidig, adræt og villig til at opfylde ejerens mindste ønske i håb om en spændende belønning. Opdragelsen volder sjældent vanskeligheder, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hos ældre mennesker bør hunden tidligt lære at omgås børn.

 

OPRINDELSE: Pudlen er muligvis kommet til Frankrig via Tyskland fra Rusland og menes at stamme fra meget gamle vandspaniels. Den skulle svømme ud og få vandfuglene til at flyve op. Som selskabshund har den været kendt siden 1600-tallet. Storpudlen har også været brugt som hyrdehund og til at snuse sig frem til trøfler under jorden, og under de store krige i forrige århundrede gjorde den gavn som sanitets- og ordonnanshund. De tre mindre størrelser er kommet til trin for trin gennem avl på særlig små individer. De skal have proportionerne i behold og ikke vise tegn på dværgvækst.

 

HØJDE: Storpuddel 45-62 cm. Mellempuddel 35-45 cm. Dværgpuddel 28-35 cm. Toypuddel under 28 cm.

VÆGT: 2-32 kg.

FARVER: Ensfarvet sort, hvid, brun, grå eller abrikosfarvet.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Caniche.

 

Puddel

Toypudlen er først for nogle år siden blevet udskilt fra dværgpudlen som selvstændig race.

 

Puddel

Mellempudlen er en kvik, adræt og lærenem race til mange former for hundesport

 

Puddel

Dværgpudlen var gennem mange år den populæreste selskabshund i mange lande.

 

FRISURE ELLER EJ

Den traditionelle frisure, som stadig er almindeligst på udstillinger, kommer af, at pelsen skulle varme omkring bryst og led uden at hindre bevægelserne ved arbejde i vand. Til dagligt brug kan man vælge mellem langt enklere klipninger.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Boston terrierSelskabshunde. Racens baggrund med en kombination af bul/dog og terrier kræver nogen...
• KromfohrländerSelskabshunde. Kromfohrländeren adskiller sig mentalt tydeligt fra de andre racer i...
• ChihuahuaSelskabshunde. Man må tage hensyn til, at chihuahua er verdens mindste hunderace. Den er...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!