Logo

Phalene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Phalene

 

Selskabshunde. Phalene og papillon er helt identiske racer, når man ser bort fra ørestillingen

 

HØJDE: Ca. 28 cm for begge køn.

VÆGT: 1,5-5 kg.

FARVER: Hvid med få større partier i en hvilken som helst farve.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Epagneul Nain Continental (Phalene).

 

MENTALITET: En lille, men også robust selskabshund, som er velegnet i ethvert miljø. Den er kærlig over for familien og overbærende med familiens børn, hvis den er vokset op med dem.

I forhold til fremmede er den vagtsom og kan virke lidt reserveret. Det er kun ørerne, der adskiller den fra papillonen. Mentalt og fysisk er de identiske.

 

BEHOV: Den behøver mere motion, end man umiddelbart skulle forvente af så lille en hund. Den sætter stor pris på menneskeligt selskab samt på mentalt stimulerende beskæftigelse.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en miniatureudgave af en oprindelig jagthund, og jagtinstinktet er stadig i behold hos nutidens selskabshund. Den befinder sig bedst i nær kontakt med familien, men den trives ikke med at blive båret rundt på armen. Den vil ned og røre sig.

 

PELS OG PLEJE: De to kontinentale dværgspaniels har samme type pels og behøver samme pleje. De har ord for at være meget renlige med sig selv og vasker sig ofte, som katte gør. Phalenens nedhængende ører kræver mere opmærksomhed end papilionens opretstående. Racerne får ofte tandsten.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er kvik, opmærksom og lærevillig, smidig, adræt og glad for at samarbejde. Opdragelsen volder sjældent problemer, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens i korte sekvenser. Skift mellem forskellige belønninger.

 

OPRINDELSE: Fra 1500-tallet til tidligt i 1800-tallet var racen yndlingshunden blandt det sydeuropæiske aristokrati. Hos den franske kong Henrik 3. og hans efterkommere var den hofhund i 250 år. Typen med nedhængende ører er antagelig ældre end den med opretstående ører, men den har i århundreder stået noget i skyggen af den. Frem til midt i 1900-tallet blev den endda kaldt hængeøret papillon. Først i 1967 blev den en selvstændig race med sit eget racenavn. Phalene er fransk og betyder natsværmer.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Belgiske griffonerSelskabshunde. Det er kun farven til forskel på den røde griffon bruxellois og den sorte...
• PekingeserSelskabshunde. En pekingeser skal tidligt vænnes til at omgås fremmede voksne og børn samt...
• PapillonSelskabshunde. Den lille hunds aktivitet og udholdenhed er overraskende stor, men kun...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!