Logo

Pekingeser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pekingeser

 

Selskabshunde. En pekingeser skal tidligt vænnes til at omgås fremmede voksne og børn samt andre hunde

 

HØJDE: 15-23 cm for begge køn.

VÆGT: Hanner højst 5 kg. Tæver højst 5,5 kg.

FARVER: Alle farver og aftegninger er tilladt undtagen leverfarve.

HJEMLAND: Kina/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Pekingese.

 

MENTALITET: En lille hund med meget stort selvværd. Den er dristig og selvsikker. Den kan være stædig, opbrusende og kamplysten. Samtidig er den kærlig og trofast mod dem, den vælger at respektere. Den knytter sig mest til en person, men kan fint omgås familiens børn, hvis den er vant til dem fra hvalp. Bør socialiseres tidligt.

 

BEHOV: Den kræver masser af opmærksomhed og kontakt samt en tidlig og konsekvent opdragelse, hvor den lærer, hvem der bestemmer. Den behøver megen pasning og pleje, men kun behersket motion.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: For over 500 år siden skreven kinesisk kejserinde blandt andet, at hunden skulle have korte, krumme ben, så den ikke kunne gå langt væk, og den skulle være kræsen, så den ikke blev for tyk. Den sætter dog pris på nye indtryk og daglige gåture i roligt tempo.

 

PELS OG PLEJE: Det er en pels, der kræver sin ejer. Den er særdeles rigelig med en kraftig løvemanke rundt om halsen. Der skal virkelig arbejdes med børsten for at holde den ren og fri for filtre. Desuden skal folderne ved næseroden og de store, lidt udstående øjne holdes pinligt rene.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den skal fra tidligste hvalpealder vænnes til den opfattende soignering, så processen ikke udarter til en magtkamp. Opdragelsen kræver tålmodighed, vedholdene konsekvens og ubetinget venlighed, men er al umagen værd.

 

OPRINDELSE: Sagnet fortæller, at Buddha var ledsaget af små hunde, som ved trusler forvandlede sig til løver. Tusindvis af gengivelser af disse hunde viser en tydelig lighed med nutidens pekingeser. Den blev opdrættet i Kina i århundreder og blev betragtet som kejserens ejendom. Ingen andre måtte eje den. Da briterne erobrede Peking i 1860, fandt de fem efterladte hunde i det kejserlige palads. De danner sammen med hunde, der senere blev smuglet ud fra Kina, basis for hele verdens bestand af pekingesere.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 897 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Boston terrierSelskabshunde. Racens baggrund med en kombination af bul/dog og terrier kræver nogen...
• KromfohrländerSelskabshunde. Kromfohrländeren adskiller sig mentalt tydeligt fra de andre racer i...
• ChihuahuaSelskabshunde. Man må tage hensyn til, at chihuahua er verdens mindste hunderace. Den er...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!