Logo

Mops

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mops

 

Selskabshunde. Korthalsede og kortnæsede hunde kan ofte have det bedre med en kropssele end med halsbånd

 

HØJDE: 25-28 cm for begge køn.

VÆGT: 6-8 kg.

FARVER: Fawn, abrikos, sølv eller sort.

HJEMLAND: Kina og Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Mops/Pug.

 

MENTALITET: Det er en hengiven, charmerende og ligevægtig hund, der er velegnet som selskabshund under alle forhold og i ethvert familiemønster. Den er glad for at lege og robust nok til at klare familiens børn med sindsro og overbærenhed. Den er omgængelig over for fremmede mennesker og hunde. Meget lidt gøen de, men den snorker.

 

BEHOV: Den behøver en hel del motion for ikke at blive overvægtig. Desuden skal den have afløb for sin aktivitet gennem mentalt stimulerende beskæftigelse. Og så skal den have masser af kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det ene øjeblik kan den ligge roligt og blunde i sin kurv eller i sofahjørnet. Det næste er den i fuld fart rundt i huset og vildt optaget af sit legetøj. Den kan være drillesyg og vælger selv, hvilke anvisninger den vil følge, men den holder altid tæt kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, blød og glansfuld med en tæt underuld. Den fælder en del og skal helst børstes igennem dagligt. øjnene og folderne i hovedet bør holdes omhyggeligt rene, og den er tilbøjelig til at danne tandsten, som bør fjernes jævnligt. Racen tåler dårligt stærk varme.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er generelt positiv over for indlæring og sætter pris på selskabet og opmærksomheden, som følger med. Men den er også utrolig opfindsom og meget beslutsom, så vær konsekvent, venlig og motiverende. Brug helst en kropssele.

 

OPRINDELSE: Mere end 2000 år gamle kinesiske skrifter omtaler små, kortnæsede og korthårede hunde, som formentlig er forfædre til nutidens mops. Racen fandt vej til Europa i slutningen af 1600-tallet med hollandske søfarere. Den var i skiftende perioder hofhund i både Holland og England og en elsket selskabshund hos overklassen såvel som hos det jævne borgerskab. Racenavnet kommer fra hollandsk og hentyder til det bekymrede ansigtsudtryk. På engelsk hedder den pug, som kan betyde knytnæve.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fransk bulldogSelskabshunde. Det er en lille, muskuløs hund, men et par daglige spadsereture dækker...
• Chinese crestedSelskabshunde. Den hårløse kineser forekommer også i en variant, hvor et let slør af pels...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!