Logo

Malteser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Malteser

 

Selskabshunde. Den overdådige hvide pels kræver jævnlig vask og en daglig indsats med børste og kam

 

HØJDE: Hanner 21-25 cm. Tæver 20-23 cm.

VÆGT: 3-4 kg.

FARVER: Helt hvid, eventuelt med et blegt, elfenbensfarvet skær.

HJEMLAND: Det centrale Middelhavsområde og Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Maltese.

 

MENTALITET: En livlig og meget selskabelig hund, som let kan tilpasse sig næsten enhver livsstil, blot ejeren er indstillet på den særdeles omfattende pelspleje. Hjemme er den rolig og hengiven, nært knyttet til familien og venlig over for fremmede. Udendørs er den overraskende aktiv og altid oplagt til sjov, leg og oplevelser.

 

BEHOV: Den trives kun med nær kontakt, og den vil helst følge sin ejer overalt. De daglige gåture må gerne være af en vis længde med mulighed for, at hunden kan løbe frit og bruge sin næse til at søge nye indtryk.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Forfædrene til racen bekæmpede mus og rotter, som myldrede i havnebyernes pakhuse og skibenes lastrum. Den har bevaret meget af lysten og evnen selv efter århundreders liv som selskabshund. Den er selvstændig, men holder som regel god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er racens pryd. Den er meget lang, tæt og glansfuld. Den kræver daglig børstning og frisering samt jævnlig vask og føntørring. Udstillingshunde har pels helt ned til jorden, men ellers vælger nogle ejere at klippe de længste hår. Skægget skal rengøres efter hvert måltid.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Mange af de små hunde bliver overforkælede og får aldrig mulighed for at bevise, hvor lærenemme og samarbejdsvillige de rent faktisk er. En venlig og konsekvent opdragelse er til stor glæde for hunden, og tidlig socialisering letter I ivet for den.

 

OPRINDELSE: Racens navn betyder ikke, at den kun har sin oprindelse på Malta. Betegnelsen maltesisk betyder tilflugtssted eller havn, og den bruges om mange andre lokaliteter ved det centrale Middelhav. Gruppen af hvide og langhårede dværghunde kaldes også barbichons. De optræder på fresker og malerier i middelalderkirker og på portrætter af spanske, italienske og franske kongelige og adelige fra renæssancen i et sådant antal, at man må formode, at de har været vidt udbredt allerede på den tid.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ChihuahuaSelskabshunde. Man må tage hensyn til, at chihuahua er verdens mindste hunderace. Den er...
• KromfohrländerSelskabshunde. Kromfohrländeren adskiller sig mentalt tydeligt fra de andre racer i...
• BologneseSelskabshunde. Den mest reserverede af de fem bichon-varianter bør tidligt vænnes til børn...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!