Logo

Kromfohrländer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kromfohrländer

 

Selskabshunde. Kromfohrländeren adskiller sig mentalt tydeligt fra de andre racer i selskabshundegruppen

 

HØJDE: 38-46 cm for begge køn.

VÆGT: 9-16 kg.

FARVER: Hvid med rødbrune aftegninger.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Kromfohrländer.

 

MENTALITET: Den er generelt venlig og imødekommende både i forhold til familien og over for fremmede. Den går også godt i spænd med andre hunde. Den er livlig, legesyg, charmerende og velegnet som selskabshund i en aktiv familie, der er indstillet på at tilfredsstille dens foretagsomhed, nysgerrighed og lyst til nye oplevelser.

 

BEHOV: Den behøver en hel del motion, gerne med mulighed for at bevæge sig frit, masser af beskæftigelse med opgaver, den finder meningsfyldte, og en hverdag med god social kontakt med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Kombinationen af ruhåret foxterrier og drivende jagthund har efterladt nogen jagtlyst. Den er villig til at gå efter alt, hvad der bevæger sig, og det kræver træning at lære den at komme, når der bliver kaldt, selvom den normalt holder god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Der forekommer tre pelslængder. For dem alle gælder, at pelsen skal have underuld, være strid, tæt, smudsafvisende og beskytte godt i al slags vejr. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning fjerner de fleste løse hår. Hunden trimmes normalt ikke.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den opfatter hurtigt, er lærenem og samarbejdsvillig. Opdragelsen volder ikke de store problemer, og hunden er egnet til flere former for hundesport. Den skal trænes venligt og konsekvent i korte, tempofyldte sekvenser. Læg vægt på indkald.

 

OPRINDELSE: Racen skylder et bestemt menneske sin eksistens. Da amerikanske soldater i 1945 passerede gennem Westphalen, forærede de en pjusket hanhund af griffontype til Ilse Schleifenbaum, som selv havde en foxterrier tæve. De to hunde fik fem hvalpekuld sammen, og opdrætteren blev stadig mere begejstret for deres væsen og sundhed. Efter kun tre generationer var typen så fast, at racen kunne godkendes i 1955. Den fik navn efter Krom Fohr-skråningerne i nærheden af den første opdrætters hjem.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.481 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PhaleneSelskabshunde. Phalene og papillon er helt identiske racer, når man ser bort fra...
• Bichon havanaisSelskabshunde. Også små hunde har behov for friske gåture med nye indtryk og positive...
• Boston terrierSelskabshunde. Racens baggrund med en kombination af bul/dog og terrier kræver nogen...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!