Logo

King charles spaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

King charles spaniel

 

Selskabshunde. Det er mest næsepartiets længde, der adskiller king charles og cavalier king charles spaniel

 

HØJDE: 23-25 cm for begge køn.

VÆGT: 3,6-6,3 kg.

FARVER: Sort med tanfarvede aftegninger, trefarvet hvid-ten-sort, hvid med kastanjerøde partier (også kaldet blenheim) eller ensfarvet kastanjerød.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: King Charles Spaniel eller English Toy Spaniel.

 

MENTALITET: En rolig og stilfærdig selskabshund, blid og hengiven i familien, men noget tilbageholdende over for fremmede. Den er mindre aktiv end den nære og mere talrige slægtning cavalier king charles spaniel. Den finder sig til rette i selv den mindste bolig uanset ejerens alder og tidligere hundeerfaring.

 

BEHOV: Den er selskabelig og trives bedst med nær kontakt. Den vil gerne gå en rask tur, men den befinder sig også udmærket i sofahjørnet på en regnvejrsdag. Passende daglig motion mindsker risikoen for overvægt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en udpræget selskabshund, som ikke på eget initiativ fjerner sig langt fra sine mennesker. Den vil gerne snuse rundt og udforske omgivelserne, men der er ikke meget tilbage af det jagtinstinkt, som karakteriserer de større spanielracer.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er lang, silkeblød, glat og tilliggende med fyldige behæng på bryst, ben, ører og hale. Den kræver flittig brug af børste og kam, men hunden vil nyde det, hvis den er vant til det fra hvalp. Ørerne bør holdes rene, og tænderne skal jævnligt renses for tandsten.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er selvstændig og ikke altid parat til umiddelbart at rette sig efter anvisninger. Opdragelsen kræver derfor tålmodighed, motivation og vedholdende konsekvens. Vær venlig og opfindsom med belønninger. Brug legetøj frem for godbidder.

 

OPRINDELSE: Den har samme baggrund som den nu mere populære cavalier king charles spaniel. Det fortælles, at Maria Stuarts lille spaniel krøb frem fra hendes nederdel efter halshugningen og nægtede at forlade hende. Om kong Charles 2. siges det, at han var mere optaget af at lege med sine små spaniels end af at regere Storbritannien. Det korte næseparti skyldes formodentlig krydsning med japanese eller mops. De to engelske dværgspaniels blev regnet for varianter af samme race frem til 1920'erne.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 923 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tibetansk spanielSelskabshunde. Spanielnavnet antyder, at racen har nogen jagtlyst. Det er imidlertid...
• PekingeserSelskabshunde. En pekingeser skal tidligt vænnes til at omgås fremmede voksne og børn samt...
• MopsSelskabshunde. Korthalsede og kortnæsede hunde kan ofte have det bedre med en kropssele...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!