Logo

Japanese

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Japanese

 

Selskabshunde. Japanese er en omgængelig og livlig lille selskabshund, som kan tilpasse sig ethvert miljø

 

HØJDE: Hanner ca. 25 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT: 2-5 kg.

FARVER: Hvid med sorte eller røde aftegninger.

HJEMLAND: Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN: Japanese Chin.

 

MENTALITET: En elskelig og behagelig lille selskabshund. Den er udadvendt, livlig og glad for al slags leg med voksne og med ikke for voldsomme børn. Den er imødekommende over for fremmede og andre hunde. Den glider let ind i et hvilket som helst miljø og vil være en kærlig og hengiven ledsager for unge såvel som ældre mennesker.

 

BEHOV: Den behøver et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt. Den har også brug for en hel del motion og for mentalt stimulerende beskæftigelse. Den trives godt i selskab med artsfæller.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Indendørs er den generelt rolig og afslappet. Ude er den aktiv, uafhængig og lidt tilbøjelig til at gå sine egne veje, selvom den i reglen holder god kontakt. Den er smidig, hurtig og glad for nye oplevelser, men indstiller sig let efter familiens aktivitetsniveau.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er blød og silkeagtig, rigelig og glat uden underuld. Den kræver en grundig ugentlig gennembørstning, og de længere hår på bryst, ben og hale skal helst friseres dagligt. Næsefolden og de store øjne behøver nogen opmærksomhed, og der skal jævnligt fjernes tandsten.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Som ægte orientaler er den ikke nem at gøre ubetinget lydig. Den vil gerne gøre sin ejer tilpas, men den har også sin egen mening om tingene, og den reagerer negativt på for mange gentagelser. Vær venlig og konsekvent, opfindsom og varieret.

 

OPRINDELSE: Ud fra ældgamle dokumenter mener man, at racens forfædre blev givet som gaver fra Koreas regenter til det japanske hof i år 732. Optegnelser tyder også på, at udsendinge på samme tid havde hunde med hjem fra Kina og Nordkorea. I 1613 bragte en britisk kaptajn et eksemplar af racen til England, og da den amerikanske kommandør Perry åbnede handelen med Japan i 1853, fik han et par med som gave til dronning Victoria. Hendes svigerdatter, den danskfødte dronning Alexandra, havde også japanese.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 827 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• - SelskabshundeSelskabshunde. Meget langpelsede hunde skal tidligt vænnes til den omfattende pelspleje,...
• LöwchenSelskabshunde. Frisuren med den klippede bagdel er en modesag, som skal forstærke...
• MopsSelskabshunde. Korthalsede og kortnæsede hunde kan ofte have det bedre med en kropssele...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!