Logo

Boston terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Boston terrier

 

Selskabshunde. Racens baggrund med en kombination af bul/dog og terrier kræver nogen hundeerfaring

 

HØJDE: Hanner ca. 38 cm. Tæver ca. 36 cm.

VÆGT: 5-11 kg (opdelt i tre klasser).

FARVER: Sort eller brindlet med hvide aftegninger.

HJEMLAND: USA.

INTERNATIONALT RACENAVN: Boston Terrier.

 

MENTALITET: Den er aktiv, opmærksom og selvbevidst, hengiven over for familien, altid parat til at lege og overbærende med familiens børn. Den er vagtsom uden at være gøende, men parat til at forsvare sit område. Den er omgængelig over for mennesker, men kan optræde udfordrende over for andre hunde. Den kræver nogen hundeerfaring.

 

BEHOV: Den skal tidligt vænnes til fremmede mennesker og hunde. Desuden behøver den en del motion og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Den trives bedst i selskab med sin familie.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den lille kraftkarl er glad for at få lov til at bevæge sig frit, og den er en udholdende løber, blot vejret ikke er for varmt. Den holder forholdsvis god kontakt. Sørg for at undgå konflikter med andre hunde. De er stressende for alle parter og altid uønskede.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort og glat, glansfuld og fin i strukturen.

En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind holder den fri for støv og løse hår, som ellers har det med at bore sig lodret ned i tæpper og møbler og er vanskelige at fjerne. Hold læbefolder og øjne omhyggeligt rene.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen lærer med glæde alt, hvad ejeren har lyst og tålmodighed til at lære den. Den egner sig for eksempel fint til agility. Træn venligt og konsekvent i korte, varierede og tempofyldte sekvenser. En kropssele passer bedst til hundens bygning.

 

OPRINDELSE: Den nedstammer formentlig fra de krydsninger mellem bulldog og terrier, som blev brugt ved tyre- og hundekampe i Storbritannien i 1800-tallet. Hundekampe var også en populær "forlystelse" i havnebyen Boston i USA, og fragtskibe har sikkert bragt hunde med over fra England. Udviklingen til nutidens lette og elegante selskabshund begyndte i New England i 1860'erne, og racen blev anerkendt i 1893. Kamplysten er stadig til stede i behersket form, men den er i dag ikke noget stort problem.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lhasa apsoSelskabshunde. Det kræver en betydelig indsats med børste og kam at holde en lhasa apsos...
• Coton de tuléarSelskabshunde. Filtre i pelsen er generende for hunden, så man må være forberedt på en...
• Belgiske griffonerSelskabshunde. Det er kun farven til forskel på den røde griffon bruxellois og den sorte...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!