Logo

Bolognese

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bolognese

 

Selskabshunde. Den mest reserverede af de fem bichon-varianter bør tidligt vænnes til børn og fremmede

 

HØJDE: Hanner 27-30 cm. Tæver 25-28 cm.

VÆGT: 2,5-4 kg.

FARVER: Helt hvid.

HJEMLAND: Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bolognese.

 

MENTALITET: Selvom det generelt er en venlig og hengiven lille hund, der er meget glad for menneskeligt selskab, er det den mest reserverede af de fire bichon-varianter. I familien er den kærlig over for voksne og børn, men den vil gerne se fremmede lidt an, inden den helt overgiver sig. Også denne race behøver megen pelspleje.

 

BEHOV: Den har først og fremmest brug for et godt socialt liv med tæt kontakt til familien, men den sætter også stor pris på at bevæge sig frit og på beskæftigelse, som stimulerer den mentalt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En rask gåtur af passende længde er altid velkommen, især hvis hunden også kan få lov til at snuse rundt og samle nye duftindtryk. Racen er selvstændig, men den holder altid god kontakt og bevæger sig sjældent langt væk på eget initiativ.

 

PELS OG PLEJE: Den bomuldsagtige, hvide pels beskytter godt i varmt vejr, mindre godt i fugtigt vejr. Den er lang fra hoved til hale, fra ryg til poter, men blød og lokket. Den kræver flittig børstning helst hver dag og jævnlig vask. Tilløb til tandsten skal fjernes straks for at undgå infektion.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Tidlig socialisering til børn og voksne mindsker reservationen. Beløn med kontakt, ros og leg, og begræns godbidderne. En lille hund bliver hurtigt mæt og overvægtig. Pelsplejen skal indlæres tidligt, så processen bliver en hyggestund.

 

OPRINDELSE: Racen har samme oprindelse som malteseren. Den blev beskrevet af Aristoteles 300 år før vor tidsregning og var udbredt allerede i romertiden. De små hunde var værdsatte gaver i de fornemste kredse i 1400- og 1500-tallet. Den italienske storkøbmand Cosimo de Medici bragte otte hunde til Bruxelles som gaver tillige så mange belgiske adelsmænd, og kong Philip 2. af Spanien modtog to hunde fra hertugen af Este med kommentaren: "Den mest kongelige gave man kan give en hersker". Racen har navn efter byen Bologna.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.002 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• King charles spanielSelskabshunde. Det er mest næsepartiets længde, der adskiller king charles og cavalier...
• PuddelSelskabshunde. Storpudlen er den største af selskabshundene, og den har ofte nogen...
• ChihuahuaSelskabshunde. Man må tage hensyn til, at chihuahua er verdens mindste hunderace. Den er...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!