Logo

Bichon havanais

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bichon havanais

 

Selskabshunde. Også små hunde har behov for friske gåture med nye indtryk og positive oplevelser

 

HØJDE: 21-29 cm for begge køn.

VÆGT: 3-6 kg.

FARVER: Nuancer fra næsten hvid til lyst rødbrun eller hvid med brunlige partier. En sjælden variant er hvid med sorte partier eller helt sort.

HJEMLAND: Vestlige Middelhavsområde.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bichon Havanais.

 

MENTALITET: En lille, livlig og munter selskabshund. I familien er den elskelig, hengiven og meget optaget af at lege med familiens børn. Den har et charmerende væsen og er altid oplagt til narrestreger. Den er opmærksom og alarmerer om alt, hvad den finder usædvanligt. Den lange pels kræver en betydelig indsats med børste og kam.

 

BEHOV: Den har brug for megen nærhed og god social kontakt med familien. Den trives dårligt med at være alene for længe ad gangen. Den elsker friske gåture med nye indtryk og positive oplevelser.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er tæt knyttet til sine mennesker og bevæger sig sjældent langt væk på eget initiativ. Den er lydhør og reagerer generelt godt på anvisninger, også når den får lov til at bevæge sig frit. Jagtinstinktet er minimalt og tager sjældent overhånd.

 

PELS OG PLEJE: Den 12-18 cm lange pels er blød, glat tilliggende eller bølget. Underulden er sparsom og kan helt mangle. Pelsen må aldrig klippes eller rettes til undtagen på poterne, men den skal børstes flittigt for ikke at filtre eller danne krøller. Tendens til tandsten da små hunde ofte lever af findelt kost.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Fra tidligste hvalpealder bør hunden vænnes til den noget omfattende pelspleje, så soigneringen bliver en hyggestund og ikke en magtkamp. Opdragelsen volder sjældent problemer, da hunden er glad for kontakt og sætter stor pris på opmærksomhed.

 

OPRINDELSE: Racen stammer fra det vestlige Middelhavsområde og er oprindelig udviklet langs de spanske og italienske kyster. Den er formentlig tidligt kommet til Cuba med søfolk på langfart. De små hunde var efterspurgt af øens velbjergede damer, så de blev brugt som bestikkelse eller som handelsvare. Racen levede ubemærket på Cuba til langt ind i 1900-tallet. Forholdene på Cuba betød dog, at den forsvandt fra øen, men cubanske flygtninge bragte den til USA, hvorfra den blev spredt ud over verden.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 970 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ChihuahuaSelskabshunde. Man må tage hensyn til, at chihuahua er verdens mindste hunderace. Den er...
• KromfohrländerSelskabshunde. Kromfohrländeren adskiller sig mentalt tydeligt fra de andre racer i...
• Lhasa apsoSelskabshunde. Det kræver en betydelig indsats med børste og kam at holde en lhasa apsos...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!