Logo

Bichon frisé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bichon frisé

 

Selskabshunde. Hovedet og poterne klippes i facon, men pelsen i øvrigt bliver ikke klippet kun børstet flittigt

 

HØJDE: Højst 30 cm.

VÆGT: 3-6 kg.

FARVER: Helt hvid.

HJEMLAND: Frankrig og Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bichon a Poil Frise.

 

MENTALITET: Den er livlig og glad for at lege, hengiven og venlig over for alle i familien samt over for fremmede og andre hunde. Det er en kvik, lille selskabshund både i den aktive familie og hos ældre med en mere stilfærdig hverdag. Den er selvbevidst og charmerende med en veludviklet evne til at sno sin ejer omkring sin pote.

 

BEHOV: Den elsker raske daglige gåture, men er ikke specielt motionskrævende. Den sætter stor pris på nye indtryk og på at løse mentalt stimulerende opgaver i samarbejde med sine mennesker.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er mere robust, end den umiddelbart ser ud til. Den har altid været holdt som selskabshund, og den har det absolut bedst i selskab med sine mennesker, som den knytter sig tæt til. Den er lydhør og bevæger sig sjældent langt væk fra sin ejer.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er fin og silkeagtig med meget løse og lette proptrækkerkrøller. Den er den eneste bichonvariant med underuld. Pelsen skal hver dag børstes omhyggeligt igennem, og den skal vaskes ofte. Hoved og poter klippes i facon. Tænderne skal jævnligt renses for tandsten.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom og lærevillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Vær venlig, konsekvent og opfindsom med belønningerne. Væn tidligt hunden til at blive puslet om, så den omfattende pelspleje bliver til glæde for begge parter.

 

OPRINDELSE: Formentlig er de små hvide hunde fra landene rundt

om Middelhavet oprindelig dværgformer af de tidlige apporterende jagthunde, som også danner basis for nutidens pudler. Bichon frise kan føres tilbage til De Kanariske Øer i 1400-tallet, og den blev en overgang kaldt tenerifehund. Interessen for den aftog i slutningen af 1800-tallet, og den blev næsten glemt, indtil den i mellemkrigsårene blev "genopdaget" af belgiske og franske opdrættere. I dag er den en populær selskabshund verden over.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tibetansk terrier Selskabshunde. Den tibetanske terrier er større og væsentlig mere robust end mange andre...
• BologneseSelskabshunde. Den mest reserverede af de fem bichon-varianter bør tidligt vænnes til børn...
• Belgiske griffonerSelskabshunde. Det er kun farven til forskel på den røde griffon bruxellois og den sorte...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!