Logo

Belgiske griffoner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Belgiske griffoner

 

Selskabshunde. Det er kun farven til forskel på den røde griffon bruxellois og den sorte griffon beige, men de regnes for to racer og parres kun undtagelsesvis med hinanden

 

MENTALITET: Det er kun hårlaget og farverne, der adskiller de tre belgiske griffoner fra hinanden. De regnes for tre selvstændige racer og parres kun undtagelsesvis med hinanden. Mentaliteten og kropsbygningen er den samme. Det er livlige, selvbevidste og energiske små selskabshunde. De indretter sig let efter enhver livsstil. De er yderst vagtsomme, men har en afdæmpet gøen, hvilket er en fordel, hvis man bor i lejlighed. Over for fremmede og andre hunde er de lidt afventende og vil gerne se situationen an.

 

BEHOV: De daglige spadsereture må helst ikke være for korte. Der skal også være tid til frihed, til forskellige opgaver og til beskæftigelse, som den aktive og livsglade lille hund finder meningsfyldt. Derudover behøver den nær social kontakt med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: De elsker at løbe, lege og tumle sig. Oprindelig var de muse- og rottejægere, der i høj grad arbejdede på egen hånd i staldene. De har stadig en hel del jagtlyst i behold og viger ikke tilbage fra at begive sig ud på nogen afstand. De er ikke specielt lydhøre over for anvisninger, men holder dog relativt god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: De ruhårede pelse er lidt korte, tætte og let pjuskede. De holdes i det daglige med karte og børste og trimmes to-tre gange om året. Den korthårede pels behøver blot en jævnlig gennem børstning. Den dybe fold ved næseroden skal holdes omhyggeligt ren for at undgå infektion. Også de store, lidt udstående øjne og tænderne behøver nogen opmærksomhed.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Det er lærenemme og som regel samarbejdsvillige hunde. Men de er også selvstændige og ikke altid villige til at gøre tingene, lige når de bliver bedt om dem. Det er hunde, som har stor fornøjelse af at optræde med forskellige færdigheder, og som sagtens kan gøre sig gældende til lydighed og agility.

 

OPRINDELSE: Det er sikkert den samme pjuskede dværghund, som er grundlaget for både de belgiske griffoner og den tyske affenpinscher. Typen fandtes overalt i byerne som på landet, hvor den holdt skadedyr fra dørene. Den blev dog også tidligt en populær selskabshund

i hjemlandet og er portrætteret af den flamske maler Van Dyck allerede i begyndelsen af 1600tallet. I 1800-tallet har krydsning med mops givet racerne det korte næseparti. De to ruhårede varianter er de oprindelige, mens den glathårede også har fået pelsen i arv fra mopsen. Racerne nåede deres største popularitet i mellemkrigsårene. Derefter gik det noget tilbage, men interessen er igen stigende især i USA.

 

Belgiske griffoner

Den er kvik, vågen og interesseret, men vil alligevel gerne se sine folk lidt an.

 

Griffon bruxellois

Den oprindelige rottehund var grågul eller gråsort. Den renere røde farve er opnået ved krydsning med stærkt røde king charles spaniels.

 

FAKTA

HØJDE: 18-20 cm.

VÆGT: Mindste klasse: Højst 3 kg. Større klasse: Hanner højst 4,5 kg, og tæver højst 5 kg. FARVER: Rød.

HJEMLAND: Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Griffon Bruxellois.

 

Griffon belge

Det er kun farven, der adskiller den fra griffon bruxellois. Pelsstrukturen er den samme.

 

FAKTA

HØJDE: 18-20 cm.

VÆGT: Mindste klasse: Højst 3 kg. Større klasse: Hanner højst 4,5 kg, tæver højst 5 kg. FARVER: Sort, sort med tanfarvede aftegninger eller meleret sort og tan.

HJEMLAND: Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Griffon Beige.

 

Petit brabancon

Den korthårede variant var særlig udbredt i provinsen Brabant. Den blev tidligere kaldt griffon brabancon.

 

FAKTA

HØJDE: 18-20 cm.

VÆGT: Mindste klasse: Højst 3 kg. Større klasse: Hanner højst 4,5 kg, tæver højst 5 kg. FARVER: Rødbrun eller sort med tanfarvede aftegninger.

HJEMLAND: Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Petit Brabancon.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• JapaneseSelskabshunde. Japanese er en omgængelig og livlig lille selskabshund, som kan tilpasse...
• LöwchenSelskabshunde. Frisuren med den klippede bagdel er en modesag, som skal forstærke...
• PhaleneSelskabshunde. Phalene og papillon er helt identiske racer, når man ser bort fra...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!