Logo

Posavski støver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Posavski støver

 

Jagthunde - drivende og støvere.  I sit hjemland Kroatien bruges racen både på jagt og til eftersøgning af skadet vildt

 

HØJDE: 46-58 cm for begge køn.

VÆGT: 16-25 kg.

FARVER: Alle nuancer af gyldent hvedefarvet med hvide aftegninger.

HJEMLAND: Kroatien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Posavski Gonic.

 

MENTALITET: Jagthunden fra skovområderne sydøst for Zagreb er omgængelig og afbalanceret. Den knytter sig meget stærkt til sin familie og accepterer både fremmede og andre hunde. Men den er først og fremmest en udholdende, selvstændig og energisk jæger, som vanskeligt vil kunne tilpasse sig et liv som udelukkende familiehund.

 

BEHOV: Den sætter stor pris på kontakt med mennesker og et godt socialt liv. Men den behøver også megen fysisk motion og opgaver, som. den finder meningsfyldte, og som stimulerer den mentalt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den ihærdige sporhund bruges til drevjagt på al slags vildt fra harer til hjortevildt. Dens sikkerhed på sporet gør den også velegnet til eftersøgning af skadet vildt. Den arbejder selvstændigt og bevæger sig ufortrødent ud på længere jagtudflugter.

 

PELS OG PLEJE: Den robuste pels er 2-3 cm lang, tæt og glat tilliggende. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner let støv og løse hår. Ørerne er ikke så lange og tunge som på mange af de vesteuropæiske støvere, og de kræver derfor ikke helt den samme opmærksomhed.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er generelt positiv over for indlæring, men svær at gøre helt lydig. Man når langt med venlig konsekvens, stædighed, variation og motiverende belønninger, men man skal ikke forvente, at hunden kan gå løs i områder med vildt og trafik.

 

OPRINDELSE: Siden oldtiden er der udviklet mange jagthunderacer i landene omkring Middelhavet. De gamle mynder beholdt deres særpræg i Nordafrika, mens de hunde, som fønikiske handelsfolk engang havde bragt med til de nordlige kyster, efterhånden tilpassede sig efter stedernes terræn, bevoksning og klima. Posavski støveren stammer oprindelig fra dalen langs Savafloden og kaldes også med et tysk navn for Savatal Bracke. Den er meget værdsat som jagthund i Kroatien, men ses kun sjældent i andre lande.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• GotlandsstøverJagthunde - drivende og støvere. Gotlandsstøver er godkendt i Sverige, men venter endnu på...
• Bracker østrigskeJagthunde - drivende og støvere. Tiroler bracke fandtes oprindelig i mange farvevarianter....
• Støvere - mellemstore, korthårede franske Jagthunde - drivende og støvere. Det er først og fremmest farverne, der adskiller de...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1230623-07-2018 15:02:35 Niels Henrik Sørensen
Vi har en sådan starut. Vi har fået hende med hjem fra Kroatien. Hun er som den eneste i kuldet blevet med sort ryg, så hun blev kasseret sammen med sin mor. Smidt ud i skoven og overladt til sig selv. Vi har så fået hende igennem et internat vi støtter og kender dernede. Utrolig kærlig og trofast hund, meget nervøs og særdeles skudræd (Nyåret er et helvede), men det tilskriver vi hendes mishandling , da hun var hvalp. hun kan ikke tåle synet af ældre mænd med stok. Så har vi ligesom en ide om, hvad hun har været igennem. Hun har fuldstændigt tilpasset sig vores gamle hund en midaldrende foxterrier tæve. De har et mor hvalpe forhold stadig, selvom vores kroat nu er 2,5 år gammel. Hun er højt elsket i familien og skal aldrig bruges til jagt, selvom hun har udpræget støver karakterer.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!