Logo

Perro de agua espanol

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Perro de agua espanol

 

Jagthunde apporterende. De tætte krøller vokser ud til tynde slangekrøller, medmindre pelsen klippes ned en gang om året

 

HØJDE: Hanner 44-50 cm. Tæver 40-46 cm.

VÆGT: 14-22 kg.

FARVER: Ensfarvet hvid, sort eller kastanjebrun, tofarvet hvid-sort eller hvid-brun.

HJEMLAND: Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Perro de Agua Espanal.

 

MENTALITET: Den spanske vandhund er en meget alsidig og tilpasningsdygtig hund. Den kan uden vanskelighed falde til i en aktiv familie, hvor den generelt er venlig og hengiven over for voksne som børn. En aktiv og robust hund. Den er vagtsom, men omgængelig både i forhold til andre mennesker og hunde. Dens jagtinstinkt er afdæmpet.

 

BEHOV: Det er en naturpræget arbejdshund, som har brug for en tidlig socialisering til mennesker og andre dyr. Den behøver desuden megen motion og beskæftigelse samt nær social kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Oprindelig fiskernes hund, som hentede såvel fisk som grej op fra havet. Forkærligheden for vand og for at apportere har den stadig i behold. Senere blev den andejægernes hund, og i dag lever de fleste som hyrdehunde med god kontakt til føreren.

 

PELS OG PLEJE: Når den uldne pels er kort, danner den små tætte krøller. Når den vokser ud, bliver de til tynde proptrækkerkrøller. Den fælder ikke, men pelsen skal jævnligt børstes fri for snavs og klippes ned mindst en gang om året. Pelsen virker fedtet og er praktisk talt vandtæt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den samarbejder gerne og er glad for at lære, selvom det også er en meget selvstændig hund. Træn venligt, konsekvent, kvikt og varieret. Skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger. Lad apportering være en del af dem.

 

OPRINDELSE: Racen er meget gammel og sikkert i slægt med de krøllede vandhunde fra Italien, Portugal og Frankrig og blandt stamfædrene til pudlen. Den var engang en værdsat hjælper for både fiskere, jægere og hyrder langs de spanske kyster. I dag er den mest udbredt i Andalusien, hvor dens hovederhverv er at vogte geder. Størrelse og pelsfarve kan variere en del, da racen aldrig har været opdrættet kun for udseendets skyld. Den er sjælden uden for Spaniens grænser. Racen kan være født med stumphale.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KooikerhondjeJagthunde apporterende. En livlig, lille jagthund, som i dag har tilpasset sig en...
• Labrador retrieverJagthunde apporterende. Der er næsten ikke den opgave, en labrador retriever ikke kan...
• Lagotto romagnoloJagthunde apporterende. Da den oprindelige jagthund blev arbejdsløs, blev den i hjemlandet...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!