Logo

Kooikerhondje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kooikerhondje

 

Jagthunde apporterende. En livlig, lille jagthund, som i dag har tilpasset sig en tilværelse som familie- og selskabshund

 

HØJDE: 35-40 cm for begge køn.

VÆGT: 9-11 kg.

FARVER: Tydeligt afgrænsede, klart lyse orange aftegninger på hvid bund.

HJEMLAND: Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Kooikerhondje.

 

MENTALITET: En adræt og livlig hund, som i dag har tilpasset sig en tilværelse som familie- og selskabshund, og som også er velegnet til forskellige former for hundesport. Den kan være lidt skeptisk over for fremmede, og hanhundene kan optræde udfordrende mod andre hanner. Dens væsen bestemmes dog i høj grad af socialiseringsgraden.

 

BEHOV: Den har et stort behov for motion, beskæftigelse og kontakt til familien. Den bør allerede fra lille hvalp socialiseres til fremmede mennesker og hunde og have mange gode oplevelser.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: På grund af oprindelsen adskiller dens jagtlyst sig afgørende fra andre Jagthundes og volder ingen problemer i hverdagen. Hunden knytter sig stærkt til familien og er ikke den, der går sine egne veje. Men den er nysgerrig og vil gerne undersøge alt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er lidt grov i strukturen, middellang, tilliggende, glat eller en smule bølget med tæt underuld. Den beskytter godt mod kulde og fugt. Den fælder noget i overgangsperioderne forår og efterår og kræver generelt en grundig ugentlig gennembørstning for at undgå generende filtre.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den nyder at arbejde sammen med sin ejer og vil gerne gøre sig fortjent til ros. Med den rette motivation kan den lære næsten alt. Træn venligt, konsekvent, kvikt og opfindsomt. Tidlig og omhyggelig socialisering mindsker dens skepsis.

 

OPRINDELSE: Racen kan spores tilbage til midten af 1500-tallet. Med livlige krumspring og viften med den hvide hale lokkede den svømmefugle til at nærme sig fangstnettet eller ind i en kanal overdækket med trådnet en såkaldt køje ("kooike" på hollandsk). Den skulle hele tiden holde sig tavs for ikke at skræmme fuglene. Nogle hunde arbejder stadig på samme måde, men nu er formålet at ringmærke fuglene. Efter 2. Verdenskrig var der kun 25 af disse hunde tilbage, men nu er racen igen etableret.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chesapeake bay retrieverJagthunde apporterende. Pelsen indeholder naturlige olier. Den føles lidt fedtet og er...
• Nova scotia duck tolling retrieverJagthunde apporterende. Andejagt langs kysten var racens oprindelige opgave. I dag er den...
• Cocker spanielJagthunde apporterende. Inden i selv den blideste cocker spaniel gemmer sig en beslutsom...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!