Logo

Hygenhund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hygenhund

 

Jagthunde - drivende og støvere. Jagtlysten og det høje aktivitetsniveau gør hygenhunden uegnet som udelukkende selskabshund

 

HØJDE: Hanner 50-58 cm. Tæver 47-55 cm.

VÆGT: 20-24 kg.

FARVER: Sort, rødgul eller gul med eller uden hvide aftegninger eller hvid med rødgule, gule eller sorte partier.

HJEMLAND: Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN: Hygenhund.

 

MENTALITET: Den er kompakt, stærk og meget vildtinteresseret. Den er først og fremmest en arbejdende jagthund. Selvom den generelt er venlig og rolig i familien og omgængelig over for fremmede og andre hunde, er den ikke egnet som udelukkende selskabshund. Dens jagtlyst og store trang til at bevæge sig vil let volde problemer.

 

BEHOV: Den trives bedst udendørs, men stadig med nær kontakt til familien. Den behøver megen motion og beskæftigelse, som den finder meningsfyldt, og som giver den mulighed for at bruge sin næse.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen har et højere aktivitetsniveau end de andre norske støvere. Den bruges mest til jagt på harer og andet småvildt. som den opsporer selvstændigt og driver med en lys og klingende røst over store afstande, men også med ret god kontakt til jægeren.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er tæt og glansfuld. Den må ikke være for kort eller for glat tilliggende, og den skal have en tæt underuld, som beskytter og isolerer godt mod al slags vejr. En grundig ugentlig gennem børstning er nok til at holde pelsen i orden og fri for snavs og løse hår.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Det er ikke en

hund, man uden træning skal forvente at kunne slippe løs, hvor der er vildt eller trafik. Den er arbejdsglad og lærevillig, men selv med tidlig og vedholdende træning vil den næppe vende om, hvis den har fået fært af vildt.

 

OPRINDELSE: Opdrætteren Hygen skabte racen omkring år 1830 ved at krydse en stamme gulrøde og hvide støvere fra området omkring Ringerike i Norge med tyske støvere og muligvis beagle. En videre krydsning med dunker støver (se side 233) gav sorte hvalpe, som viste sig værdifulde for den videre avl. I en årrække regnedes Dunkers og Hygens hunde for samme race under navnet norsk harehund, men i 1934 blev de igen delt, og man gik tilbage til de oprindelige racenavne. Hygenhund er fåtallig også i hjemlandet.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Basset fauve de bretagneJagthunde - drivende og støvere. Farven kan variere meget fra hund til hund. Den spænder...
• Sabueso espanolJagthunde - drivende og støvere. Den spanske støver er ikke egnet som familiehund. Det er...
• Black and tan coonhoundJagthunde - drivende og støvere. Der er i alt seks forskellige coonhounds i USA, men den...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!