Logo

Hamiltonstøver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hamiltonstøver

 

Jagthunde - drivende og støvere. Den har stor jagtlyst og behøver mange mentalt stimulerende opgaver, fx at søge og følge et spor

 

HØJDE: Hanner 53-61 cm. Tæver 49-57 cm.

VÆGT: 23-27 kg.

FARVER: Trefarvet hvid-tan-sort. Tan kan variere fra gylden til dybt rødbrun.

HJEMLAND: Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN: Hamiltonstövare.

 

MENTALITET: Generelt venlig og imødekommende over for mennesker og artsfæller. Den finder sig fint til rette i en familie med et aktivt friluftsliv, som kan affinde sig med og tilfredsstille dens meget udprægede jagtinstinkter. Det er i bund og grund en drivende jagthund, som trives dårligt med at være udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Den har en stærk flokfornemmelse og behøver et godt socialt liv, rigelig fysisk krævende motion og mentalt stimulerende opgaver, hvor den får mulighed for at bruge sin fremragende næse.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen anvendes fortrinsvis til jagt på hare og ræv, som den med en kraftig og klangfuld gøen driver foran sig i et tempo, så jægeren kan følge med til fods og bringe sig på skudhold. Hunden arbejder selvstændigt, oftest alene sammen med sin fører.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, glat tilliggende og glansfuld, og den kræver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Om vinteren har den en let, men tæt underuld, som beskytter under arbejde i dyb sne. I overgangsperioderne skal den jævnligt børstes igennem med en gummibørste.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Blandt de mellemstore støvere er den måske den nemmeste at opdrage. Den er positiv og forholdsvis lydhør, når den bliver trænet med venlighed og konsekvens. Læg hovedvægten på indkald og beløn rigeligt og varieret, når det lykkes.

 

OPRINDELSE: Denne og de øvrige svenske støvere nedstammer fra kontinentale støvere, som kom til Sverige i 1600og 1700-tallet med hjemvendende officerer fra krigen e i Europa. I 1800-tallet blev de krydset med tyske og schweiziske støvere samt med engelske racer som foxhound, harrier og beagle. Racen fik i 1921 navn efter dens mest entusiastiske opdrætter, greve Hamilton, grundlægger af den svenske kennelklub. Den er en af Sveriges populæreste jagthunde på grund af dens lærevillighed og venlige væsen.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sabueso espanolJagthunde - drivende og støvere. Den spanske støver er ikke egnet som familiehund. Det er...
• Basset fauve de bretagneJagthunde - drivende og støvere. Farven kan variere meget fra hund til hund. Den spænder...
• Bracker østrigskeJagthunde - drivende og støvere. Tiroler bracke fandtes oprindelig i mange farvevarianter....

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!