Logo

Hønsehund tjekkisk ruhåret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hønsehund tjekkisk ruhåret

 

Jagthunde stående. Tjekkisk ruhåret hønsehund har det bedst hos aktive jægere. Den er ikke egnet som selskabshund

 

HØJDE: Hanner 60-66 cm. Tæver 58-62 cm.

VÆGT: 22-34 kg.

FARVER: Brun eller brunskimlet med eller uden brune partier.

HJEMLAND: Tjekkiet.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cesky Fousek.

 

MENTALITET: Også denne race kan være svær at skelne fra ruhåret hønsehund. Den tjekkiske er nok endnu mere udpræget en jagthund, som absolut befinder sig bedst hos aktive jægere. Den er ikke egnet som selskabshund, selvom den i familien er hengiven og ligevægtig, glad for børn og går godt sammen med andre hunde.

 

BEHOV: Den er meget aktiv og kræver hver dag rigelig fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse samt mulighed for at apportere og løbe frit. Den har stort behov for menneskeligt nærvær.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en robust og udholdende jagthund, som ikke er bange for noget. Den er velegnet til alle former for jagt og arbejder gerne i vand. Det er desuden en fortræffelig sporhund til eftersøgning af skadet vildt. Den er grundig og giver aldrig op.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er hård, ru og tilliggende. Dækhårene er 3-7 cm lange. Underulden er tæt, blød og næsten vandtæt. Pelsen beskytter under alle temperaturforhold og tager af i selv det mest tornede krat. Den kan trimmes let, men holdes ellers i det daglige med karte og børste.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom, glad for at lære og god til at koncentrere sig om opgaverne. Den har ord for at være særdeles nem at opdrage og træne. Nøgleordene er også her: Motivation, konsekvens, variation og hurtige, skiftende belønninger.

 

OPRINDELSE: Tidligere var racen den mest dominerende jagthund i det område, der i dag er Tjekkiet og Slovakiet. Den har rødder helt tilbage i 1400-tallet og har været renavlet siden slutningen af 1800-tallet. De store krige i forrige århundrede reducerede antallet voldsomt, men racen blev reddet og genetableret ved hjælp af den tyske ruhårede hønsehund. Den er i dag områdets næst mest almindelige jagthund. I andre lande er den meget sjælden, men interessen for den alsidige race er ved at brede sig.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BretonJagthunde stående. Bretan er en af de stående jagthunde, der lettest tilpasser sig livet i...
• Engelsk setterJagthunde stående. Hos ikke aktive jægere bør den engelske setter tilbydes beskæftigelse,...
• VizslaJagthunde stående. Vizsla er ofte mere kontaktsøgende end mange af de øvrige stående...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!