Logo

Hønsehund ruhåret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hønsehund ruhåret

 

Jagthunde stående. Den ruhårede hønsehund er Danmarks populæreste jagthund på grund af dens alsidighed

 

HØJDE: Hanner 61-68 cm. Tæver 57-64 cm.

VÆGT: 27-32 kg.

FARVER: Bruneller sortskimlet med eller uden store pletter, brun eller lystsskimlet.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutsch Drahthaar.

 

MENTALITET: En alsidig jagthund, selvsikker, behersket og robust både fysisk og mentalt. Den trives bedst med jagt, men kan også finde sig til rette i en familie, som færdes meget i naturen, og som er indstillet på at tilfredsstille dens meget store behov for beskæftigelse. Over for fremmede kan den være noget afstandtagende.

 

BEHOV: Kræver megen motion og mange udfordringer, som stimulerer dens næse og trætter den mentalt. Den har behov for at løbe frit og bære på genstande, den apporterer. En rolig og erfaren leder gør den tryg.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en selvstændig hund med stor jagtlyst, som dog kan formes gennem vedholdende træning. Den løber gerne over store afstande, men er som regel lydhør over for anvisninger og holder god kontakt. Den er livlig, energisk og går ofte sine egne veje.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er hård, ru og tilliggende med 2-4 cm lange dækhår over en tæt underuld. Den er næsten vandtæt og beskytter effektivt mod vejr og skrammer. Pelsens struktur gør den smudsafvisende. Den holdes i det daglige med karte og børste og trimmes et par gange om året.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den kraftfulde jagthund skal tidligt socialiseres til andre mennesker og hunde og lære glæden ved at samarbejde samt grundlæggende lydighed. Træn i korte sekvenser i skiftende omgivelser og med motiverende belønninger, for eksempel i form af leg.

 

OPRINDELSE: Racen blev skabt i Tyskland i slutningen af 1800-tallet på basis af flere tyske hønsehunderacer. Målet var en robust og ydedygtig ruhåret jagtbrugshund. Den skulle kunne bruges på alle jagtmæssige områder og samtidig gøre nytte ved eftersøgning af skadet vildt. Den skulle kunne apportere både fra land og fra vand, og den skulle være stærk nok til at klare også ræv og hjortevildt. Resultatet blev den race, som i dag er den mest populære jagthund ikke kun i hjemlandet, men blandt andet også i Danmark.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.196 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grosser münsterländerJagthunde stående. Racens udtalte jagtlyst kan være en udfordring for ejeren, som helst...
• Gordon setterJagthunde stående. Den største og tungeste af setterne kræver nogen hundeerfaring og megen...
• PointerJagthunde stående. Pointeren er en stilfuld og elegant race et betagende syn i fuld fart...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!