Logo

Hønsehund langhåret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hønsehund langhåret

 

Jagthunde stående. Jagtinstinktet skal tilfredsstilles, hvis den langhårede hønsehund skal finde sig tilrette i en familie

 

HØJDE: Hanner 60-70 cm. Tæver 58-66 cm.

VÆGT: 28-32 kg.

FARVER: Brun med eller uden hvide aftegninger, mørkeller lysskimlet med brunt hoved og evt brune pletter.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutsch Langhaar.

 

MENTALITET: En udpræget jagthund, som hjemme er rolig og behersket, hengiven over for familiens voksne og børn. Den er vagtsom, når fremmede nærmer sig, men er ellers venlig og omgængelig. Den er ikke egnet som udelukkende selskabshund. men den befinder sig godt blandt energiske mennesker, som tilfredsstiller dens jagtinstinkt.

 

BEHOV: En så kraftig og muskuløs hund kræver megen motion, og da den er skabt til jagt, behøver den også beskæftigelse med mange meningsfyldte opgaver. Har desuden brug for nær kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en selvstændigt arbejdende jagthund med fremragende anlæg for alle jagtens discipliner. Den er sporsikker, tager stand og apporterer gerne. Med en tidlig og vedholdende træning holder den god kontakt og følger villigt anvisninger. Glad for vand.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen skal beskytte hunden effektivt i al slags vejr. Den må hverken være overdrevet fyldig eller alt for kort. Den er glat eller let bølget, føles lidt hård og har en tæt underuld. Pelsplejen er overkommelig og indskrænker sig til en grundig ugentlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom, samarbejdsvillig og har let ved at lære. Den skal tidligt lære at omgås andre mennesker og hunde, og den skal livet igennem trænes med venlighed og konsekvens. Skift gerne mellem flere forskellige miljøer og belønninger.

 

OPRINDELSE: Racen har en anden baggrund end de to andre tyske hønsehunde. Den har aner tilbage til både fuglehunde, vandhunde og drivende jagthunde som wachtelhund og epagneul francais. Efter krydsninger med irsk og gordon setter samt korthåret hønsehund har racen været renavlet siden 1879. Det er den sjældneste af de tyske hønsehunde, men den er meget værdsat blandt jægere, og den gør sig fordelagtigt bemærket på mark- og apporteringsprøver og ved eftersøgning af skadet vildt.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.233 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BretonJagthunde stående. Bretan er en af de stående jagthunde, der lettest tilpasser sig livet i...
• Kleiner münsterländerJagthunde stående. Kleiner münsterländer er især værdsat af fritidsjægere på grund af...
• WeimaranerJagthunde stående. Den korthårede weimaraner er den almindeligste, mens den langhårede er...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!