Logo

Hønsehund korthåret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hønsehund korthåret

 

Jagthunde stående. Slægtskabet med pointeren er tydeligt, men den korthårede hønsehund er både stærkere og tungere

 

HØJDE: Hanner 62-66 cm. Tæver 58-63 cm.

VÆGT: 25-30 kg.

FARVER: Brun med eller uden hvide aftegninger, mørkt eller lyst brunskimlet med brunt hoved og eventuelt brune pletter, hvid med brunt hoved og brune pletter, sort svarende til brun eller brunskimlet.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutsch Kurzhaar.

 

MENTALITET: I familien er den generelt afslappet og venlig. Den er tålmodig og overbærende over for familiens børn. Den er vagtsom, men omgængelig i forhold til fremmede. Det er en race, som kræver en ejer med nogen hundeerfaring og med tid og lyst til at færdes meget i naturen, hvis hunden skal tilpasse sig et liv uden aktiv jagt.

 

BEHOV: Jagtlysten er udpræget og skal tilfredsstilles gennem megen fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den behøver desuden et godt socialt liv med nær kontakt med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en alsidig jagthund, som kan det hele. Den arbejder selvstændigt og begiver sig gerne ud på stor afstand. Men den holder hele tiden god kontakt og er lydhør over for anvisninger, hvis kontakten og lydigheden er bygget op gennem tidlig træning.

 

PELS OG PLEJE: Den korte, tætte pels føles grov og hård. Den holdes fri for støv og løse hår med en gummibørste eller ved en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Pelsen beskytter ikke meget mod vejr og vind, men hunden er ikke kuldskær, så længe den får lov til at bevæge sig.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Begynd træningen og socialiseringen tidligt og læg hovedvægten på øvelser, der styrker tilliden og samarbejdet. Racen er meget glad for at bruge sin næse og for at apportere. Brug gerne legen som belønning til afveksling for godbidder.

 

OPRINDELSE: Racens historie begynder med hunde, der blev anvendt ved fuglejagt med net, navnlig i Middelhavslandene. Omskolingen til stående jagthund begyndte efter 1750 med indførelsen af skydevåben på jagten. De første tyske hønsehunde var tunge og sindige, men krydsning med den lettere engelske pointer førte til nutidens slanke atletiske race. Den har udviklet sig til en af de populæreste fuglehunde i mange lande, og den har desuden vist sig velegnet til schweissarbejde og af og til som trækhund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.144 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• - Jagthunde - ståendeJagthunde stående. Man fik tidligt øje for, at enkelte hunde viste særlige evner, som...
• Irsk setter / irsk rød og hvid setterJagthunde stående. De to farvevarianter af den irske setter betragtes som to selvstændige...
• Bracco italianoJagthunde stående. Den italienske bracco blev brugt til jagt i sumpede terræner og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!