Logo

Grosser münsterländer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grosser münsterländer

 

Jagthunde stående. Racens udtalte jagtlyst kan være en udfordring for ejeren, som helst skal have nogen hundeerfaring

 

HØJDE: Hanner 60-65 cm. Tæver 58-63 cm.

VÆGT: Ca. 30 kg.

FARVER: Hvid med sort hoved, større aftegninger og småpletter eller sortskimlet.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Grosser Münsterländer Vorstehhund.

 

MENTALITET: En meget energisk jagthund med stor interesse for al slags vildt. Den kan falde godt til i en sporty familie, som forstår at tilfredsstille dens store behov for frihed og udendørs aktivitet, men det er ikke en race for førstegangshundeejeren. Over for fremmede mennesker og hunde er den vagtsom og ofte lidt afmålt.

 

BEHOV: Den behøver nærhed og god kontakt med sine mennesker samt masser af fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er ivrig efter at apportere og meget glad for vand.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Selvom den har et stærkt behov for at få lov til at bevæge sig frit, og den gerne bevæger sig ud på stor afstand, holder den generelt god kontakt. Jagtlysten er udtalt, men til at styre gennem tidlig og vedholdende træning. Racen bliver sent voksen.

 

PELS OG PLEJE: Den har en lidt længere og en smule gravere pels end dens mindre slægtning. Pelsen skal være tæt og glat tilliggende, så den beskytter effektivt mod vejret og vegetationen. Pelsplejen består i en grundig ugentlig gennembørstning og jævnlig frisering af behængene på ben og hale.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En kraftfuld jagthund, som tidligt skal socialiseres og lære grundlæggende lydighed. Træn konsekvent, venligt og motiverende i korte og kvikke sekvenser gerne med hunden løs. Den elsker at apportere, så øvelsen kan bruges som ekstra belønning.

 

OPRINDELSE: Racen har samme baggrund som kleiner munsterlånder, men med et tilskud af sort og hvid langhåret hønsehund. Den sort og hvide farve har aldrig været anerkendt hos dens mindre slægtning, og disse hvalpe blev foræret væk til egnens bønder, som havde brug for modige og stærke hunde, som kunne arbejde i tornekrat, på heder og i moser. Den store rnunsterlånder er meget sikker til at følge et spor, den kan hurtigt lære at tage stand for fugl, og den er utrolig effektiv til at finde alt nedlagt vildt.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SpinoneJagthunde stående. En så kraftig hund som en spinone har behov for megen motion og...
• Hønsehund ruhåretJagthunde stående. Den ruhårede hønsehund er Danmarks populæreste jagthund på grund af...
• Engelsk setterJagthunde stående. Hos ikke aktive jægere bør den engelske setter tilbydes beskæftigelse,...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!