Logo

Grand basset griffon vendéen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grand basset griffon vendéen

 

Jagthunde - drivende og støvere. Den hurtigste af bassetracerne bruges især i Frankrig stadig på praktisk jagt.

 

HØJDE: Hanner 39-45 cm. Tæver 38-44 cm.

VÆGT: 18-20 kg.

FARVER: Sort med hvide, fauve eller sandfarvede aftegninger, fauve med hvide aftegninger og eventuelt sort sadel, fauve eller sandfarvet med sorte hårspidser.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Grand Basset Griffon Vendéen

 

MENTALITET: En frisk og selvstændig hund med stor interesse for vildt. Den er generelt meget hengiven i familien og overbærende med familiens børn, tolerant sammen med andre hunde, men lidt reserveret over for fremmede mennesker. Tilpasser sig et liv som selskabshund, når dens behov tilgodeses, og den ikke lades for længe alene.

 

BEHOV: Den kræver en del fysisk aktivitet og opgaver, som stimulerer den mentalt, for eksempel udstrakt mulighed for at bruge sin fine lugtesans. Trives bedst i nær kontakt med familien og artsfæller.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En hurtig og adræt hund med masser af jagtlyst. Den er selv med en tidlig og vedholdende opdragelse ikke nem at kalde tilbage, hvis den først har fået færten af vildt. Ellers er den normalt lydhør for anvisninger. Temmelig gøende under leg og jagt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er grov, fladt tilliggende og ikke særlig lang. Den beskytter godt mod al slags vejr og vegetation. Den er ru, men behøver ingen trimning. En grundig ugentlig gennembørstning er tilstrækkelig pleje. Ørerne ligger tæt til kinderne og skal holdes rene og frie for hår i øregangen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Opdragelsen kræver stor tålmodighed, venlighed og konsekvens samt skiftende indlæringsmetoder. Racen er med varierede belønninger samarbejdsvillig og glad for at arbejde. Den er god til at koncentrere sig og god til at huske det lærte.

 

OPRINDELSE: Racen er som de øvrige bassets udgået fra større drivende jagthunde. Den er formentlig selv grundlaget for petit basset griffon vendéen. De to racer har næsten samme kropsbygning, men grand'en har længere ben. Det er den hurtigste af bassetracerne, og den bruges stadig til jagt på al slags hårvildt fra kanin til vildsvin. Den arbejder i flok i moderat vanskeligt terræn, som den har gjort det i århundreder. Efter Den Franske Revolution var racen næsten forsvundet, men blev genopbygget.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.176 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ogar polskiJagthunde - drivende og støvere. Den polske støver kan finde sig nogenlunde tilrette i en...
• Støvere jugoslaviskeJagthunde - drivende og støvere. Den bosniske støvers kraftige, ru pels beskytter hunden...
• Basset fauve de bretagneJagthunde - drivende og støvere. Farven kan variere meget fra hund til hund. Den spænder...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!