Logo

Græsk støver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Græsk støver

 

Jagthunde - drivende og støvere. Der er fare for, at den græske støver vil forsvinde, hvis der ikke snart iværksættes et avlsprogram

 

HØJDE: Hanner 47-55 cm. Tæver 45-53 cm.

VÆGT: 17-20 kg.

FARVER: Sort med rustrøde aftegninger.

HJEMLAND: Grækenland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Hellinikos Ichnilatis.

 

MENTALITET: En kraftig, robust og udholdende hund, generelt omgængelig i familien og i forhold til fremmede mennesker, men noget mere forbeholden over for andre hunde. Det er en selvstændig jagthund, der både kan arbejde alene og flere sammen. Racen er sjælden, og den er ikke egnet som udelukkende familie- eller selskabshund .

 

BEHOV: Den har brug for megen og fysisk krævende motion samt for mange søgeopgaver, som tilfredsstiller dens jagtinstinkt, og som stimulerer den mentalt. Den behøver desuden et godt socialt liv.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den bruges mest til jagt på hare, kanin og ræv, som den opsporer og driver foran sig med en klangfuld gøen. Den klarer al slags terræn og bevæger sig gerne ud over store afstande. Den vender først tilbage, når den selv mener, at jagten er afsluttet.

 

PELS OG PLEJE: Den korte og tætte pels virker hård. Den har kun ubetydelig underuld og yder ikke megen beskyttelse. Pelsplejen er beskeden og klares med en gummibørste. Ørerne er ikke så lange og tunge som hos de fleste andre støvere, og de kræver derfor mindre opmærksomhed og pleje.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom og samarbejdsvillig, så længe næsen ikke fanger bare den svageste fært af vildt. Selv den tidligste og mest vedholdende træning kan kun vanskeligt dæmpe jagtlysten. Opskriften er som altid venlighed, konsekvens og belønning.

 

OPRINDELSE: Denne meget gamle race er formodentlig i slægt med både den italienske segugio og med en eller flere af støverracerne fra Balkan. Oprindelsen kan spores helt tilbage til oldtiden, men racen har næppe nogensinde været særlig udbredt. I dag er den sjælden også i sit hjemland, hvor den mest bruges i skovrige områder. Det kan frygtes, at racen vil forsvinde inden for en overskuelig årrække, medmindre entusiastiske græske hundefolk snarest iværksætter et målrettet avlsprogram.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.347 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Basset houndJagthunde - drivende og støvere. Der er ikke meget luft under en basset hound, og det kan...
• Bayersk bjergschweisshundJagthunde - drivende og støvere. Schweisshundene er uvurderlige hjælpere ved eftersøgning...
• Drever - Strelluf støverJagthunde - drivende og støvere. Racen udvikledes sideløbende i Sverige og Danmark deraf...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!