Logo

Golden retriever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Golden retriever

 

Jagthunde apporterende. Ikke kun farven, men også racens væsen kan variere en del fra hund til hund

 

HØJDE: Hanner 56-61 cm. Tæver 51-56 cm.

VÆGT: 27-36 kg.

FARVER: Alle nuancer af gylden eller creme.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Golden Retriever.

 

MENTALITET: Den er generelt imødekommende og tillidsfuld, hengiven over for familien, glad for familiens børn og venlig mod fremmede og andre hunde. Den er velegnet som selskabs- og jagthund. Racens væsen kan dog variere fra hund til hund og spænde fra en noget underdanig tæve til en han, der siger kraftigt fra, hvis den føler sig udfordret.

 

BEHOV: Det er en hund, der kræver opdragelse, mentalt stimulerende beskæftigelse og fysisk motion. Den er meget kontaktsøgende og selskabelig og har brug for opmærksomhed fra familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Som jagthund arbejder den ikke selvstændigt. Dens opgave er at hente nedlagte fugle på førerens anvisninger. Den er lydhør og opmærksom og holder generelt nær kontakt. Også som familiehund er den forholdsvis nem at holde inden for afstukne rammer.

 

PELS OG PLEJE: Den glatte eller let bølgede pels har en tæt, vandafvisende og godt isolerende underuld. Hunden har moderate behæng på brystet og bagsiden af benene, fyldigere på halens underside. Pelsen er ikke arbejdskrævende, men den skal gennembørstes og friseres regelmæssigt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er samarbejdsvillig og let at opdrage, blot det sker med venlighed og konsekvens. Træn i korte, tempofyldte sekvenser og udnyt hundens glæde ved at bære rundt på noget i munden. Den kan blive en fremragende lydighedshund. Glad for vand.

 

OPRINDELSE: Racen blev skabt i grænseegnene mellem England og Skotland sidst i 1800-tallet. Baggrunden er formodentlig en krydsning mellem gul labrador retriever, irsk setter og den nu uddøde tweed water spaniel. Racen blev hurtigt populær blandt jægere for dens nænsomme måde at apportere fuglene på. Senere er den blevet en af de mest populære selskabshunde i mange lande, og den gør desuden stor nytte ved opsporing af for eksempel narko og sprængstoffer, som redningshund og som servicehund for handicappede.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 894 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lagotto romagnoloJagthunde apporterende. Da den oprindelige jagthund blev arbejdsløs, blev den i hjemlandet...
• Field spanielJagthunde apporterende. Field spaniel er mere vagtsom og reserveret end de øvrige...
• Amerikansk vandspanielJagthunde apporterende. Jagtlysten er udtalt, så den amerikanske vandspaniel trives næppe...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!