Logo

Flat coated retriever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Flat coated retriever

 

Jagthunde apporterende. Flat coated retriever har lidt mere jagtinstinkt end både labrador og golden retriever

 

HØJDE: Hanner 59-62 cm. Tæver 56-59 cm.

VÆGT: 25-36 kg.

FARVER: Sort eller leverfarvet.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Flat Coated Retriever.

 

MENTALITET: Den eleganteste af retrieverracerne er en kvik og aktiv hund. Den knytter sig tæt til sin familie og er kærlig og overbærende sammen med familiens børn. I forhold til fremmede og andre hunde er den venlig og imødekommende. Det er en god hund hos de mennesker, der forstår at leve op til dens foretagsomhed og aktivitet.

 

BEHOV: Den har behov for meget nær kontakt med familien, masser af fysisk motion og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Den elsker at bruge sin næse og at hente, bringe og bære ting.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den unge hund kan være superaktiv. Senere i livet falder den mere til ro og indstiller sig efter familien. Den har lidt mere jagtinstinkt end labrador og golden retriever, men det kan håndteres gennem en fornuftig opdragelse og korrekt beskæftigelse.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er tæt, glat tilliggende, glansfuld og af fin til middel struktur. Den beskytter godt under de fleste vejrforhold, men måske lidt mindre mod stiv og tornet vegetation. Pelsplejen indskrænker sig til en grundig ugentlig gennembørstning og frisering af frynserne på ben og hale.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom og glad for at lære og samarbejde, så opdragelsen volder sjældent problemer. Begynd tidligt og træn venligt og konsekvent i kvikt tempo. Beløn varieret. Leg med bold, næsearbejde og apportering er god afveksling for godbidder.

 

OPRINDELSE: Da den canadiske saint john-hund stamfaderen til labrador retriever kom til England i begyndelsen af 1800-tallet, blev den formentlig krydset med flere forskellige fuglehunderacer og måske også med collie. Resultatet blev en jagthund med tykkere og mere bølget pels end nutidens race. Ved udgangen af århundredet var flatcoat den populæreste retriever, indtil golden blev skilt ud som selvstændig race. I dag er den stadig værdsat til mange formål og som familie- og selskabshund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Engelsk springer spanielJagthunde apporterende. Engelsk springer spaniel fungerer fint både som aktiv jagthund og...
• Nova scotia duck tolling retrieverJagthunde apporterende. Andejagt langs kysten var racens oprindelige opgave. I dag er den...
• Curly coated retrieverJagthunde apporterende. Den største af retrieverne er selvstændig og vagtsom. Den kræver...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!