Logo

Field spaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Field spaniel

 

Jagthunde apporterende. Field spaniel er mere vagtsom og reserveret end de øvrige spanielracer

 

HØJDE: Ca. 46 cm for begge køn.

VÆGT: 18-25 kg.

FARVER: Sort, leverfarvet eller spættet. Alle eventuelt med tan aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Field Spaniel.

 

MENTALITET: Det er en livlig og meget energisk hund med et udpræget jagtinstinkt. Den er mere vagtsom end de andre spanielracer og parat til om nødvendigt at afvise både mennesker og hunde, den ikke kender.

I familien er den rolig og venlig mod både voksne og børn, men den egner sig ikke som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Den har brug for en tidlig socialisering til mennesker og andre dyr og en tålmodig og konsekvent opdragelse, som tilbyder den masser af motion, beskæftigelse og nær menneskelig kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Sammen med artsfæller kan den være næsten overdrevet aktiv. Den arbejder selvstændigt og udholdende selv i vanskeligt terræn. Den knytter sig stærkt til sin fører og holder relativt god kontakt. Den har ord for at være en såkaldt enmandshund.

 

PELS OG PLEJE: Den forholdsvis lange pels er glansfuld og glat tilliggende med en silkeagtig struktur og uden underuld. Den kræver en hel del arbejde med kam og børste. Som hos alle spaniels skal de lidt tunge ører holdes pinligt rene og fri for hår i øregangen for at undgå infektioner.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Opdragelsen kræver tålmodighed og venlig konsekvens, men volder ellers sjældent vanskeligheder. Hundens store lyst til at følge et spor og til at apportere kan udnyttes som særlige belønninger til styrkelse af samarbejdet og kontakten.

 

OPRINDELSE: Denne meget gamle race er udviklet fra en gruppe, som blev benævnt landspaniels til forskel fra vandspaniels. Den har samme baggrund som cocker spaniel og blev frem til 1892 betragtet som en variant af denne. I tidens løb er den blevet krydset med både sussex spaniel og engelsk springer spaniel. En overgang kom opdrætterne på vildspor med avl på længere ryg og kortere og mere bastante ben. Det gik hårdt ud over racens jagtegenskaber. Heldigvis er man siden 19S0'erne igen kommet på rette kurs.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nova scotia duck tolling retrieverJagthunde apporterende. Andejagt langs kysten var racens oprindelige opgave. I dag er den...
• Tysk wachtelhundJagthunde apporterende. Racen hører hjemme hos aktive jægere og er ikke egnet som...
• KooikerhondjeJagthunde apporterende. En livlig, lille jagthund, som i dag har tilpasset sig en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!