Logo

Dunker støver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dunker støver

 

Jagthunde - drivende og støvere. Dunkerens helt specielle farve kaldes droplet og forekommer kun hos denne race

 

HØJDE: Hanner 50-55 cm. Tæver 47-53 cm.

VÆGT: 16-22 kg.

FARVER: Sort eller blåmarmoreret (droplet) med blege fawn eller hvide aftegninger.

HJEMLAND: Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN: Dunker.

 

MENTALITET: En aktiv, harmonisk og pålidelig jagthund. Rolig, mild og venlig i familien, men med et voldsomt gåpåmod, når jagtlysten vækkes. Overbærende med børn og tolerant over for fremmede. Den accepterer andre hunde, men er ikke en hund, der normalt jager i flok, så den er ikke specielt selskabelig i forhold til artsfæller.

 

BEHOV: Den behøver et godt socialt liv og nær kontakt med sine mennesker samt rigelig fysisk krævende motion og mange opgaver, hvor den får mulighed for at bruge sin fremragende lugtesans.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Skabt til jagt på harer, som den ved hjælp af næsen opsporer og gøende driver foran sig. Den er robust, udholdende, selvstændig og jagtivrig, men holder generelt god kontakt til sin fører. Den tilpasser sig vanskeligt et liv kun som selskabshund.

 

PELS OG PLEJE: Den glatte pels er tæt, ret strid og ikke helt kort med kun lidt underuld. Den beskytter ikke meget mod kulde og fugt, men hunden tåler alligevel al slags vejr, så længe den er i bevægelse. En daglig omgang med et fugtigt vaskeskind eller en gummibørste er nok til at holde den i orden.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er som regel positiv over for indlæring og samarbejdsvillig, når blot dens jagtlyst bliver respekteret. Indkald skal trænes venligt, vedholdende og konsekvent fra tidligste hvalpealder. Skift ofte både træningsmiljø og belønning.

 

OPRINDELSE: De norske støverracer går tilbage til en blanding af svenske og kontinentale støvere. Dunkeren er udviklet i 1800-tallet og har navn efter sin skaber, løjtnant Wilhelm Dunker. Dens usædvanlige marmorerede farve (også kaldet droplet) viste sig i begyndelsen af 1900tallet at true racens overlevelse, idet ensidig avl på farven resulterede i hvide hvalpe, som var både blinde og døve. Racen blev slået sammen med hygenhund. I 1934 blev de igen delt, og den sorte farve blev tilladt i begge racer.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HamiltonstøverJagthunde - drivende og støvere. Den har stor jagtlyst og behøver mange mentalt...
• DalmatinerJagthunde - drivende og støvere: Den iøjnefaldende dalmatiner kan være en lidt krævende...
• Posavski støverJagthunde - drivende og støvere. I sit hjemland Kroatien bruges racen både på jagt og til...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!