Logo

Drever - Strelluf støver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Drever - Strelluf støver

 

Jagthunde - drivende og støvere. Racen udvikledes sideløbende i Sverige og Danmark deraf dobbeltnavnet

 

HØJDE: Hanner 32-38 cm. Tæver 30-36 cm.

VÆGT: 14-16 kg.

FARVER: Alle farver i kombination med hvide aftegninger, som skal være synlige fra alle sider.

HJEMLAND: Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN: Drever.

 

MENTALITET: Venlig og omgængelig over for både voksne og børn, fremmede hunde og andre dyr. Dens bekvemme størrelse og afbalancerede væsen skulle kunne gøre den til en udmærket familiehund. Den udprægede jagthund hører imidlertid kun til hos aktive jægere, og den vil ikke kunne trives med en tilværelse udelukkende som selskabshund.

 

BEHOV: Den har brug for megen nærhed og menneskelig kontakt. Men den har endnu mere brug for at få tilfredsstillet sit stærke jagtinstinkt og få lov til at bruge sin utrolige sporsans.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er en selvstændig jæger og udholdende fysisk og mentalt. På jagt løber den langt omkring og er parat til at fortsætte længe efter, at ejeren har fået tilfredsstillet sin jagtlyst. Den er vanskelig at gøre lydig og kan ikke uden træning gå løs.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er grov, lige og tæt tilliggende. Den beskytter ikke meget i koldt og fugtigt vejr, men det generer ikke den robuste hund, så længe den bare får lov at bevæge sig. Pelsplejen er ubetydelig og klares let med en gummibørste eller et opvredet vaskeskind. Ørerne kræver kun lidt opmærksomhed.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Samarbejder gerne, så længe den finder opgaverne meningsfyldte. Begynd indlæringen med vægt på indkald meget tidligt og træn venligt, vedholdende og konsekvent. Varier tit træningsmiljø og belønninger, så hundens interesse holdes fanget.

 

OPRINDELSE: Nordens eneste lavbenede støver er en version af den tyske westfälische dachsbracke. Den kom til Sverige i begyndelsen af 1900-tallet som drivende jagthund (fortrinsvis til hjortevildt) og blev krydset med lokale hunde. I dag er racen Sveriges mest populære jagthund og en af landets talrigeste racer. I Danmark udvikledes den i det sydvestlige Jylland under navnet strellufstøver. Der er kun få muligheder for støverjagt i Danmark, og de to varianter er nu identiske og har samme standard.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• DalmatinerJagthunde - drivende og støvere: Den iøjnefaldende dalmatiner kan være en lidt krævende...
• Posavski støverJagthunde - drivende og støvere. I sit hjemland Kroatien bruges racen både på jagt og til...
• HygenhundJagthunde - drivende og støvere. Jagtlysten og det høje aktivitetsniveau gør hygenhunden...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!