Logo

Dalmatiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dalmatiner

 

Jagthunde - drivende og støvere: Den iøjnefaldende dalmatiner kan være en lidt krævende hund i hverdagen

 

HØJDE: Hanner 56-61 cm. Tæver 54-59 cm.

VÆGT: 24-32 kg.

FARVER: Helt hvid med sorte eiler brune veldefinerede runde pletter.

HJEMLAND: Kroatien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Dalmatinac.

 

MENTALITET: En livlig, udfordrende og aktiv hund. Dens væsen er ikke karakteristisk for gruppen af drivende Jagthunde, idet den er væsentligt mere vagtsom og mindre interesseret i vildt, end man skulle forvente her. Den kan have en noget lav stresstærskel og skal lære at slappe af. En udmærket selskabshund hos sporty mennesker, gerne med nogen hundeerfaring.

 

BEHOV: Det er vigtigt at give hunden en central plads i familien med masser af kontakt. Den er relativt motionskrævende, og den behøver også dagligt nye oplevelser og en hel del mentale udfordringer.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Til forskel fra andre racer i gruppen har den ikke den store jagtlyst. Den løber ret langt omkring, men holder som regel god kontakt. Racen er kendt for at "smile" med løftede læber og tilbagetrukne mundvige, hvilket ikke må forveksles med et aggressivt signal.

 

PELS OG PLEJE: Den korte, hårde og glat tilliggende pels er tæt og glansfuld. Den fælder meget, og de hvide hår ses tydeligt på tøj, møbler og tæpper. Flittig brug af børste eller et opvredet vaskeskind mindsker problemet en hel del. Pelsen beskytter ikke meget men hunden er robust og ikke kulskær.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Dalmatineren er samarbejdsvillig, udholdende og lærenem. Den er meget lydhør over for signaler, som ledsages af positive forstærkninger i form af godbidder, ros og kontakt. Træn konsekvent og varieret. God makker for en løbeglad ejer.

 

OPRINDELSE: Racen har navn efter provinsen Dalmatien på Adriaterhavskysten i det tidligere Jugoslavien, men dens oprindelse er uklar og bygger alene på formodninger. Sigøjnere kan have bragt den med fra Indien til Middelhavsområdet, hvor den har været kendt i hvert fald

fra 1300-tallet. I 1800-tallet var den populær blandt kuske. Den fulgte vognene, banede vej og advarede mod landevejsrøvere. Nu er den udelukkende selskabshund. Tegnefilmen "101 dalmatinere" gjorde den i en periode til modehund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bayersk bjergschweisshundJagthunde - drivende og støvere. Schweisshundene er uvurderlige hjælpere ved eftersøgning...
• Tyske brackerJagthunde - drivende og støvere. Racen, som fik navnet deutsche bracke, udvikledes gennem...
• Hannoveransk schweisshundJagthunde - drivende og støvere. Dens store behov for arbejde og mental stimulering gør...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!