Logo

Curly coated retriever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Curly coated retriever

 

Jagthunde apporterende. Den største af retrieverne er selvstændig og vagtsom. Den kræver nogen hundeerfaring

 

HØJDE: Hanner ca. 68 cm. Tæver ca. 63 cm.

VÆGT: 32-36 kg.

FARVER: Sort eller leverfarvet.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Curly Coated Retriever.

 

MENTALITET: Det er den største, mest robuste og mest selvstændige af alle retrieverne. Den er som de øvrige rolig, pålidelig og venlig over for alle i familien. Den er en af de mest vagtsomme hunde i jagthundegrupperne og kan virke noget skeptisk i forhold til fremmede og andre hunde. Det er ikke en hund for førstegangshundeejeren.

 

BEHOV: Den kræver tidlig socialisering, konsekvent opdragelse, megen motion og plads til at røre sig samt mentalt stimulerende beskæftigelse og et godt socialt liv. Svømmer og apporterer gerne.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er sent udviklet, og som ung er den særdeles aktiv og foretagsom. Den har tendens til at knytte sig mest til den person, der træner og arbejder med den. Den holder generelt god kontakt til vedkommende og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

 

PELS OG PLEJE: Kroppen er fra nakke til halespids dækket af små, stramme og faste krøller, som ligger tæt ind til huden uden underuld. Resten af hunden er glathåret. Den helt specielle pels er tilpasset til at arbejde i vand, men beskytter også godt mod skrammer. D~n er stort set selvrensende.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er som regel positiv over for indlæring, men kan være lidt egensindig. Den kræver en ejer, som roligt og venligt kan motivere hunden og vinde dens respekt. Udover til Jagt og navnlig apportering er den velegnet til mange andre opgaver.

 

OPRINDELSE: Racen kan føres tilbage til omkring år 1800, hvor den

nu uddøde engelske tweed water spaniel blev krydset med nogle af

de hunde, der kom fra Newfoundland til England med torskefiskerne, samt muligvis med andre vandapporterende fuglehunde. Den blev tidligt populær som jagthund hos vildtfogeder og opsynsmænd i skovene, hvor dens vagtsomhed var en hjælp i kampen mod krybskytteri. Da den er robust i selv det barskeste klima, har den også været forsøgt anvendt som lavine- og redningshund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Amerikansk cocker spanielJagthunde apporterende. Den amerikanske cocker spaniel holdes i dag næsten udelukkende som...
• Engelsk springer spanielJagthunde apporterende. Engelsk springer spaniel fungerer fint både som aktiv jagthund og...
• WetterhounJagthunde apporterende. I marskegnene i Nordholland holdes denne vagtsomme race som både...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!