Logo

Cocker spaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cocker spaniel

 

Jagthunde apporterende. Inden i selv den blideste cocker spaniel gemmer sig en beslutsom og selvstændig jagthund

 

HØJDE: Hanner 39-41 cm. Tæver 38-39 cm.

VÆGT: 12-14 kg.

FARVER: Alle farver er tilladt.

HJEMLAND: Storbritann ien.

INTERNATIONALT RACENAVN: English Cocker Spaniel.

 

MENTALITET: Fuld af livsglæde og energi og med en konstant logrende hale. Blid og hengiven over for alle i familien og venlig mod fremmede. Velegnet som selskabshund, blot man hele tiden har i tankerne, at der bag det indtagende væsen gemmer sig en beslutsom og selvstændig jagthund med et stort behov for aktivitet.

 

BEHOV: Den er aktiv og behøver en hel del beskæftigelse og motion, helst med mulighed for at bevæge sig frit og bruge næsen. Den har et stort kontaktbehov og trives ikke med at være længe alene.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Vildtinteressen er specielt rettet mod fugle, og den ligger lige under huden, så hunden skal tidligt lære grundlæggende lydighed med hovedvægt på indkald. Den røde cocker har erfaringsmæssigt den stærkeste jagtlyst og kan også være noget vagtsom.

 

PELS OG PLEJE: Den silkeagtige pels er glat tilliggende, ikke for rigelig og aldrig krøllet. Den skal trimmes og klippes jævnligt og kræver en del arbejde med kam og børste. Væn tidligt hunden til pelsplejen, så den bliver en daglig hyggestund for begge parter. Fjern jævnligt hår i ørerne.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er generelt samarbejdsvillig og let at opdrage. Udnyt dens sprudlende energi og træn kvikt og opfindsomt med hurtige skiftende belønninger. Brug gerne søgeog apporteringsøvelser som afveksling i træningen. Glad for vand.

 

OPRINDELSE: Spaniels går tilbage til 11 OO-tallet og blev oprindelig ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800-tallet blev de delt op i to grupper. Hunde over 11 kg var starters, som skulle jage vildtet op. De mindre kaldtes cockere, og de skulle både rejse og apportere. De brugtes fortrinsvis til jagt på skovsnepper (woodcocks). Cocker spaniel stammer fra Wales og Sydengland og blev anerkendt som race i år 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 847 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Engelsk springer spanielJagthunde apporterende. Engelsk springer spaniel fungerer fint både som aktiv jagthund og...
• Nova scotia duck tolling retrieverJagthunde apporterende. Andejagt langs kysten var racens oprindelige opgave. I dag er den...
• Tysk wachtelhundJagthunde apporterende. Racen hører hjemme hos aktive jægere og er ikke egnet som...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!