Logo

Clumber spaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Clumber spaniel

 

Jagthunde apporterende. Den sindige og værdige clumber spaniel kaldes kærligt for "den gamle mands jagthund"

 

HØJDE: Hanner 48-50 cm. Tæver 43-48 cm.

VÆGT: Hanner 25-32 kg. Tæver 20-27 kg.

FARVER: Hvid med citrongule aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Clumber Spaniel.

 

MENTALITET: Det er en venlig og værdig hund, stabil og afbalanceret. Den er noget mere reserveret end de øvrige spaniels. Den accepterer nødigt, at andre hunde nærmer sig dens "flok". Det er oprindelig en jagthund, som i dag udfylder en plads som familie- og selskabshund. Her knytter den sig ofte mest til en bestemt person.

 

BEHOV: Racen er sindig og virker måske lidt lad. Den sætter dog stor pris på daglige gåture, gerne med mulighed for at bevæge sig frit og bruge sin fremragende lugtesans. Glad for kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Udendørs er den aktiv og blandt andet meget glad for at følge et spor. Indendørs er den særdeles rolig. Den unge hund skal socialiseres tidligt og vedholdende for at overvinde sin reservation over for fremmede mennesker og hunde. Den bliver sent moden.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er rigelig og glat tilliggende med en silkeagtig struktur. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen, og de fyldige behæng på ben og bryst skal friseres ofte for at undgå filtre. Pelsen er ikke særlig smudsafvisende, og støv og snavs ses meget på det hvide. .

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den arbejder bedst og helst i et langsommere tempo end de fleste andre hunde. Desuden må man tage hensyn til den tunge krop og ikke overbelaste hunden, før den er helt udvokset. Ellers er opskriften den samme: venlighed og konsekvens.

 

OPRINDELSE: Racen har navn efter hertugen af Newcastles hjem i Clumber Park i Nottinghamshire. Hertil flyttede den franske hertug af Noailles sine apporterende jagthunde kort før Revolutionen i 1789. Senere er de formodentlig krydset med basset hound og måske blodhund. Man ønskede en tung hund, som kunne trænge gennem selv det tætteste krat og søge langsomt og grundigt uden at give hals. Racen blev populær blandt pensionerede officerer og embedsmænd, og den blev opdrættet af Edward 7. på Sandringham.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cocker spanielJagthunde apporterende. Inden i selv den blideste cocker spaniel gemmer sig en beslutsom...
• Curly coated retrieverJagthunde apporterende. Den største af retrieverne er selvstændig og vagtsom. Den kræver...
• Labrador retrieverJagthunde apporterende. Der er næsten ikke den opgave, en labrador retriever ikke kan...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!