Logo

Breton

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Breton

 

Jagthunde stående. Bretan er en af de stående jagthunde, der lettest tilpasser sig livet i en aktiv familie

 

HØJDE: Hanner 48-52 cm. Tæver 46-51 cm.

VÆGT: 13-15 kg.

FARVER: Hvid og orange, hvid og sort, hvid og brun, broget eller skimlet (såkaldt roan).

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Epagneul Breton.

 

MENTALITET: Næst efter fugle er mennesker nok det mest interessante for en bretan. Bliver dens behov tilgodeset, tilpasser den sig ethvert miljø. Den er generelt blid, omgængelig og mentalt i balance, men den er også meget energisk. Den er en udmærket familiehund hos aktive mennesker og velegnet til mange former for hundesport.

 

BEHOV: Den mindste af de stående hønsehunde er en ægte jagthund med stort behov for motion og beskæftigelse. Den skal have rig mulighed for at bevæge sig frit, apportere og have nær kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en alsidig jagthund, egnet til al slags vildt og terræn. Dens jagtegenskaber spænder fra sikkert sporsøg over vedholdende stand til perfekt apportering. Den arbejder selvstændigt, men den er samtidig lydhør for anvisninger og holder god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er fin i strukturen, men ikke silkeagtig. Den er fladt tilliggende eller let bølget, men aldrig krøllet. Den beskytter ret godt mod vejrliget, og hunden er ikke kuldskær. Pelsplejen er ubetydelig, en jævnlig gennembørstning er tilstrækkelig til at fjerne snavs og løse hår.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er tidligt udviklet og har gode anlæg for træning. Den er opmærksom og positiv over for indlæring, og opdragelsen volder sjældent problemer. Den er følsom over for hård behandling, så vær ekstra venlig og beløn hurtigt og varieret.

 

OPRINDELSE: Den er formentlig en af de ældste racer af spanieltypen. En romer beretter allerede omkring år 150 før vores tidsregning om bretonernes slanke hunde med den fine lugtesans, og de ældste afbildninger er fra 1600-tallet. Racens seneste udvikling fandt sted i Pontou i det centrale Bretagne midt i 1800-tallet, og den er nu Frankrigs mest populære stående jagthund. I 1930'erne blev en del hunde eksporteret til USA, hvor racen i dag er den mest udbredte stående jagthund. Hvalpene fødes ofte stumphalede.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 884 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bracco italianoJagthunde stående. Den italienske bracco blev brugt til jagt i sumpede terræner og...
• Griffon korthalsJagthunde stående. Racen er opkaldt efter sin skaber, og navnet har intet at gøre med...
• Drentsche patrijshondJagthunde stående. En fortid som både jagt- og gårdhund gør racen velegnet som familiehund...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!