Logo

Bracco italiano

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bracco italiano

 

Jagthunde stående. Den italienske bracco blev brugt til jagt i sumpede terræner og udviklede usædvanlig store poter

 

HØJDE: Hanner 58-67 cm. Tæver 55-62 cm.

VÆGT: 25-40 kg.

FARVER: Hvid, hvid med større eller mindre aftegninger i nuancer fra lyst orange til kastanjebrun eller hvidspættet med samme farver.

HJEMLAND: Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bracco Italiano.

 

MENTALITET: Den alsidige, selvsikre og energiske jagthund virker samtidig stilfærdig og rolig. I hvert fald er den meget tilpasningsdygtig, og den indretter sig let efter en aktiv familie med interesse for at færdes i naturen. Den er generelt venlig mod alt og alle, social både blandt mennesker og sammen med andre hunde.

 

BEHOV: Indendørs er den rolig, men udendørs kræver den megen plads og vil helst have daglig adgang til skov og mark. Den behøver motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og et godt socialt liv.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtlysten er udtalt, men den er ikke så hurtig som de britiske og tyske hønsehunde. Den afsøger terrænet i trav, hvor de andre galopperer. Den er hårdfør, udholdende og egnet til alle former for jagt. Den arbejder selvstændigt, men holder god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, tæt og glansfuld. Daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner de løse hår, som ellers har en irriterende og stikkende evne til at bore sig lodret ned i tæpper og møbler. De meget store, tynde og foldede ører skal holdes rene for at undgå infektion.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den har en god opfattelsesevne, er samarbejdsvillig, lærenem og let at opdrage. Skift ofte træningsmiljø og belønninger den er glad for at apportere. Vær venlig og konsekvent. Ethvert tilløb til hårdhed vil hunden besvare med indædt stædighed.

 

OPRINDELSE: Racen er af italiensk oprindelse, muligvis en krydsning mellem molosser og mynder medbragt af fønikiske handelsfolk. Det er en af de ældste stående jagthunderacer overhovedet. Den har været kendt i et par tusind år, vandt stor popularitet i renæssancen i 1300-tallet og har ikke forandret sig meget siden hverken i udseende eller brugsegenskaber. Den er stadig almindelig i hjemlandet, hvor den næsten udelukkende holdes som jagthund, og den har herfra bredt sig til mange andre lande.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hønsehund korthåretJagthunde stående. Slægtskabet med pointeren er tydeligt, men den korthårede hønsehund er...
• Hønsehunde franske korthåredeJagthunde stående. Braque d'auvergne er en alsidig jagthund, som også har vundet et vist...
• Drentsche patrijshondJagthunde stående. En fortid som både jagt- og gårdhund gør racen velegnet som familiehund...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!