Logo

Black and tan coonhound

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Black and tan coonhound

 

Jagthunde - drivende og støvere. Der er i alt seks forskellige coonhounds i USA, men den sort-røde er langt den mest udbredte

 

HØJDE: Hanner 63-69 cm. Tæver 58-64 cm.

VÆGT: 23-34 kg.

FARVER: Dybt sort med rustrøde aftegninger.

HJEMLAND: USA.

INTERNATIONALT RACENAVN: Black and Tan Coonhound

 

MENTALITET: En udadvendt og afbalanceret hund. Den er venlig og hengiven i familien og meget tålmodig med familiens børn. Den går fint sammen med andre hunde. Over for fremmede mennesker kan den måske være en smule reserveret. Det er en jagthund, som generelt har let ved at finde sig til rette i en familie med en aktiv hverdag.

 

BEHOV: Har stort behov for at bevæge sig frit, for opgaver, der stimulerer den mentalt, og for nær kontakt med familien. Opholder sig meget gerne udendørs og er mindre egnet i en bylejlighed.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Dens jagtlyst tændes af den svageste fært af vildt, og den har ingen fornemmelse for trafikkens farer. Skal den gå løs, må der være et effektivt hegn omkring området, for den kommer næppe tilbage, før den selv mener, at jagten er afsluttet.

 

PELS OG PLEJE: Den korte, tætte pels kræver kun ubetydelig pasning.

En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår. Pelsen beskytter ikke meget, men hunden er ikke kuldskær. Ørerne kræver som for de fleste af den type hunde en hel del opmærksomhed og pleje.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er glad for at lære, men jagtlysten er stærk, så træningen skal begynde tidligt

og være vedholdende, tålmodig og varieret. Skift ofte belønning og træningsmiljø og undgå hårdhed og mange gentagelser, som ofte har negativ effekt.

 

OPRINDELSE: Racen er udviklet omkring staten Virginia på USA's østkyst på basis af blodhund og forskellige foxhounds. Den er fortrinsvis blevet brugt til jagt på vaskebjørne, som den forfølger gøende med sænket næse, grundigt og sindigt. Når vaskebjørnen flygter op i et træ, ændrer hunden sin gøen og tilkalder derved jægeren. Den har også været brugt til jagt på bjørne og store hjorte. Der findes i alt seks forskellige coonhounds i USA, men den sort-røde er den, der har vundet størst udbredelse.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Foxhound Jagthunde - drivende og støvere. I Nordamerika er en foxhound i dag lettere, hurtigere...
• Ogar polskiJagthunde - drivende og støvere. Den polske støver kan finde sig nogenlunde tilrette i en...
• Grand basset griffon vendéenJagthunde - drivende og støvere. Den hurtigste af bassetracerne bruges især i Frankrig...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!