Logo

Beagle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Beagle

 

Jagthunde - drivende og støvere. Beaglen er næsten overstrømmende venlig mod alle og derfor en meget populær selskabshund.

 

HØJDE: 33-40 cm for begge køn.

VÆGT: 8-14 kg.

FARVER: Trefarvet hvid-tan-sort eller tofarvet med citrongule til rødgule partier på hvid bund. Alle såkaldte houndfarver er tilladt.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Beagle.

 

MENTALITET: Venlig, social, charmerende og nysgerrig. En glad og opfindsom familiehund og en tolerant og altid veloplagt legekammerat for børn. Næsten overstrømmende venlig mod fremmede. Selskabelig og omgængelig i forhold til racefæller, men indimellem også lidt af en "racist" over for andre hunderacer. Kan være noget gøende.

 

BEHOV: Den har brug for tæt social kontakt og temmelig megen motion. Den stortrives i flok eller med daglig omgang med en eller flere andre beagler. Madglad med kraftig tendens til overvægt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Drivende jagthund, skabt til at jage i flok over store afstande. Den er derfor svær at kalde ind, når den får fært af noget interessant, og det kan være et problem at slippe den løs. Selv efter generationer som selskabshund har den megen jagtlyst.

 

PELS OG PLEJE: Den korte og tætte pels er fugtafvisende og beskytter godt. Den fælder en del, hvis den ikke børstes dagligt eller gnides med et opvredet vaskeskind, og de hvide hår ses meget. Ørerne falder tæt ind til hovedet og skal holdes omhyggeligt rene for at undgå infektioner.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Reagerer som regel positivt på al indlæring. Begynd træningen tidligt og læg hovedvægten på ind kald. Vær venlig og vedholdende, skift ofte træningsmiljø, og beløn med ros og aktivering, hvor hunden får mulighed for at bruge sin næse.

 

OPRINDELSE: Nedstammer fra gamle engelske støverracer med senere tilsætning af franske drivende jagthunde. Typen har eksisteret fra vor tidsregnings begyndelse og nåede et højdepunkt i 1700og 1800-tallet, hvor man gik på jagt med store kobler af hunde. Man jagede ikke til hest med beagler, men fulgte hundene til fods. I England bruges racen stadig til jagt på kaniner og harer. Ellers holdes den udelukkende som selskabshund. Tegneserien Radiserne med hunden Nuser øgede dens popularitet i 1970'erne.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.112 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HaldenstøverJagthunde - drivende og støvere. Racen er mild og føjelig, men den behøver megen motion og...
• Foxhound Jagthunde - drivende og støvere. I Nordamerika er en foxhound i dag lettere, hurtigere...
• Ogar polskiJagthunde - drivende og støvere. Den polske støver kan finde sig nogenlunde tilrette i en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!