Logo

Basset hound

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Basset hound

 

Jagthunde - drivende og støvere. Der er ikke meget luft under en basset hound, og det kan give den problemer i tæt bevoksning.

 

HØJDE: 33-38 cm for begge køn.

VÆGT: 25-30 kg.

FARVER: Trefarvet hvid-tan-sort eller tofarvet med gule partier på hvid bund. Alle såkaldte houndfarver accepteres.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Basset Hound.

 

MENTALITET: Den er generelt venlig, godmodig og tillidsfuld over for alt og alle, selvstændig og viljestærk, grænsende til det stædige. En rolig og behagelig familiehund, som sætter stor pris på selskab og har det dårligt med at være alene i mange timer. Den kan være noget gøende, og dens klangfulde røst er flot, men gennemtrængende.

 

BEHOV: Trods sin sindig hed behøver den en hel del motion i form at reelle gåture. Det vedligeholder muskulaturen og holder vægten på plads. Det er nødvendigt, for hunden er utrolig madglad.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Oprindelig en jagthund, som selvstændigt i samarbejde med racefæller følger spor efter vildt. Den har stadig et stort behov for at bruge sin fine næse, og den begiver sig gerne ud på jagtudflugter, hvorfra den kan være vanskelig at kalde tilbage.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er glat, kort og tæt tilliggende. Den fælder kraftigt to gange om året, men flittig brug af gummibørste eller vaskeskind fjerner ellers de fleste løse hår. De løse øjenrande kræver nogen pleje, og de lange, tunge ører skal holdes pinligt rene for at undgå infektioner.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Villig til at lære mange ting, men opdragelsen kræver tålmodighed, venlighed, opfindsomhed og konsekvens, samt at føreren er mere stædig end hunden. Undgå spring og mange trapper, før hunden er helt udvokset. Træn indkald fra hvalpealderen.

 

OPRINDELSE: Baggrunden er fransk, men racen er engelsk. Lavbenede støvere fra Kontinentet - basset artésien normand - kom til England i 1866. Her blev de i 1892 krydset med blodhund. Resultatet var en vedholdende jagthund med en fremragende lugtesans. Den blev fortrinsvis brugt til harejagt, var stærk nok til at trænge igennem selv det tætteste krat og ikke hurtigere, end at jægeren let kunne følge med til fods. Jagthunden havde lidt længere ben og en lettere krop end den type, vi kender i dag.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 820 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Schweiziske støvereJagthunde - drivende og støvere. Det er stort set kun farven, der adskiller de schweiziske...
• HaldenstøverJagthunde - drivende og støvere. Racen er mild og føjelig, men den behøver megen motion og...
• Støvere jugoslaviskeJagthunde - drivende og støvere. Den bosniske støvers kraftige, ru pels beskytter hunden...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!