Logo

Basset bleu de gascogne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Basset bleu de gascogne

 

Jagthunde - drivende og støvere. En omgængelig familiehund med en voldsom jagtlyst, som det kan være svært at kontrollere

 

HØJDE: 34-38 cm for begge køn.

VÆGT: 16-18 kg.

FARVER: Sort- og hvidmarmoreret med et blåt skær, eventuelt med større eller mindre sorte aftegninger.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Basset Bleu de Gaseagne.

 

MENTALITET: En udpræget kobbelhund og derfor meget omgængelig i forhold til mennesker og artsfæller. I familien er den hengiven, munter og selskabelig, og især er den kærlig og tålmodig sammen med børn. Over for fremmede er den venlig og en anelse reserveret. Egnet som selskabshund i en aktiv familie, som accepterer dens jagtlyst.

 

BEHOV: Den knytter sig meget til sin "flok", og det kræver nogen træning, hvis den skal lære at være alene hjemme. Den er hurtig og udholdende, men har ikke behov for specielt megen motion.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen har et stærkt jagtinstinkt og en meget effektiv næse, som den ynder at bruge, og som den bør have mulighed for at udnytte. Sørg for effektivt hegn om haven og sæt ind med en tidlig opdragelse for at undgå for mange uønskede jagtudflugter.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, tæt og ret grov. Løse hår fjernes dagligt med en gummibørste eller et fugtigt vaskeskind. Ørerne bør renses regelmæssigt for at undgå infektioner. Man bør også tage hensyn til den lange ryg og undgå trapper og spring, indtil hunden er fuldt udvokset.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: God til at koncentrere sig, villig til at lære, glad for at samarbejde og tilpasser sig hurtigt de givne rammer. Den er følsom, og det er sjældent nødvendigt at hæve stemmen. Træn venligt og konsekvent i korte og tempofyldte sekvenser.

 

OPRINDELSE: Tidligere var der bassets inden for næsten alle støverracer i Frankrig. De har været almindeligt kendt siden 1500-tallet, men har formodentlig rødder tilbage til kelternes jagthunde. De lavbenede bassets var værdsatte på grund af deres beherskede fart, som tillod Jægeren at følge med til fods, og fordi de lettere kunne komme igennem tæt krat. Mange franske racer forsvandt omkring Revolutionen, og i dag er der kun fem franske bassetracer tilbage. Den sydfranske basset har en smuk, tudende gøen.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 883 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Støvere - mellemstore engelsk-franskeJagthunde - drivende og støvere. Beagle harrier er som de to andre meget lignende racer...
• Istrisk støverJagthunde - drivende og støvere. Den korthårede istriske støver har en fin, silkeglat...
• Slovakisk støverJagthunde - drivende og støvere. Jagthunden fra Slovakiet kræver en erfaren ejer og er...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!