Logo

Barbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Barbet

 

Jagthunde apporterende. En barbet finder sig fint til rette i en aktiv familie, som forstår at beskæftige den tilstrækkeligt

 

HØJDE: Hanner mindst 58 cm. Tæver mindst 53 cm.

VÆGT: 15-25 kg.

FARVER: Ensfarvet sort, grå, brun, fauve, sandfarvet eller hvid, eventuelt med større eller mindre aftegninger.

HJEMLAND: Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN: Barbet.

 

MENTALITET: En livlig og robust jagthund med et harmonisk og føjeligt væsen. Den finder sig fint til rette i en sporty familie, som er indstillet på at give den tilstrækkelig beskæftigelse, for eksempel med apportering. Den er kærlig og glad for hele sin familie, og den kommer generelt godt ud af det med fremmede, artsfæller og andre dyr.

 

BEHOV: Den behøver megen motion, helst med mulighed for at løbe frit, mange mentalt stimulerende opgaver og nær kontakt med mennesker. Den trives dårligt med at være lukket inde i en lejlighed.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den kræver en konsekvent opdragelse. Hvis man giver den for frit spil og kun udviser lidt autoritet, tager den selvstændigt initiativ. Den passionerede vandhund lugter en svømmetur på flere kilometers afstand, men holder ellers relativt god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er lang, ulden, blød, krøllet og vandafvisende. Den beskytter godt mod kulde såvel som skader. Den skal børstes grundigt igennem mindst hver anden uge for at undgå, at den filtrer. Man kan vælge at klippe pelsen med mellemrum, så kræver den væsentligt mindre arbejde.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er arbejdsvillig, opmærksom og god til at koncentrere sig. Den reagerer især godt på vekslende stemmeføring. Træn venligt, konsekvent og tempofyldt og udnyt dens lyst til at følge et spor og til at apportere til variation af belønningerne.

 

OPRINDELSE: Den meget gamle race har været almindelig over hele Frankrig til jagt på vandfugle. Den er beskrevet helt tilbage i lS00-tallet, og den formodes at danne grundlag for mange andre af Europas vandapporterende racer, heriblandt pudlen. Før skydevåbnenes tid skulle den ud over fuglene også hente de pile, der ikke ramte deres mål. Dens gode næse er desuden blevet brugt til eftersøgning af skadet vildt. Racen er sjælden uden for Frankrig. Den er egnet til flere andre former for hundesport.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 874 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Curly coated retrieverJagthunde apporterende. Den største af retrieverne er selvstændig og vagtsom. Den kræver...
• Field spanielJagthunde apporterende. Field spaniel er mere vagtsom og reserveret end de øvrige...
• Irish water spanielJagthunde apporterende. Den irske vandspaniel kan tilpasse sig et liv i en familie, men...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!