Logo

Amerikansk vandspaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Amerikansk vandspaniel

 

Jagthunde apporterende. Jagtlysten er udtalt, så den amerikanske vandspaniel trives næppe som udelukkende selskabshund

 

HØJDE: 38-45 cm for begge køn.

VÆGT: 11-20 kg.

FARVER: Alle nuancer fra leverbrun til mørkt chokoladebrun.

HJEMLAND: USA.

INTERNATIONALT RACENAVN: American Water Spaniel.

 

MENTALITET: Den er livlig, meget energisk og udstyret med et velbevaret jagtinstinkt. I familien er den rolig og venlig mod både voksne og børn. Den er generelt omgængelig over for fremmede og andre hunde. Den kan falde godt til i en sporty familie med megen udendørs aktivitet, men den er ikke egnet som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Den behøver et godt socialt liv og nær kontakt med mennesker. Desuden megen motion og beskæftigelse med opgaver, som den finder meningsfyldte, for eksempel apportering. Den er meget glad for vand.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er skabt som allround jagthund, som hurtigt og pålideligt finder fuglene og som efter skuddet apporterer dem i ubeskadiget stand fra både land og vand. Jagtlysten er udpræget, men til at håndtere gennem tidlig, konsekvent og vedholdende træning.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen varierer fra bølget til tætkrøllet. Den tætte underuld beskytter godt både ved arbejde i vand og mod vejr og vind. Pelsplejen er overkommelig og består af en grundig ugentlig gennembørstning. Frynserne på ben og hale er moderate, øregangen skal holdes fri for hår.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom, lærevillig og glad for at samarbejde. Opdragelsen kræver dog nogen tålmodighed og opfindsomhed samt venlig konsekvens, for hunden er selvstændig og arbejdsivrig. Træn i korte, tempofyldte og varierede sekvenser.

 

OPRINDELSE: Irish water spaniel, curly coated retriever og field spaniel er formodentlig ingredienser i denne amerikanske cocktail, som opstod midt i 1800-tallet i de kolde vådområder i de midtvestlige stater i USA. Hunden skulle følge med jægerens kano og jage svømmefuglene op fra vandet. Den skulle være robust og udholdende og stærk nok til at håndtere store fugle som canadagåsen. Racen fandt sin nuværende form i 1920'erne og blev anerkendt i 1940. Den ses kun sjældent uden for Nordamerika.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Perro de agua espanolJagthunde apporterende. De tætte krøller vokser ud til tynde slangekrøller, medmindre...
• Clumber spanielJagthunde apporterende. Den sindige og værdige clumber spaniel kaldes kærligt for "den...
• Flat coated retrieverJagthunde apporterende. Flat coated retriever har lidt mere jagtinstinkt end både labrador...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!