Logo

Sloughi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sloughi 


Mynder. Sloughi trives bedst med varme. Den ses af og til i Mellemeuropa, men racen er sjælden i Norden

 

HØJDE: Hanner 66-72 cm. Tæver 61-68 cm.

VÆGT: 20-27 kg.

FARVER: Fra lyst til rødt sandfarvet med eller uden sort maske og sorte hårspidser"

HJEMLAND: Marokko.

INTERNATIONALT RACENAVN: Sloughi.

 

MENTALITET: De orientalske mynderacer er generelt mere reserverede end de mynder, som er udviklet længere nordpå. Sloughien er rolig og hengiven over for familien, men kun egnet som selskabshund hos mennesker med forståelse og særlig interesse for hunde af netop denne type. Den undgår helst børn, hvis den ikke er vant til dem fra hvalp.

 

BEHOV: Den behøver lange gåture og et stort indhegnet område, hvor den har mulighed for at bevæge sig frit. Den sætter pris på menneskeligt selskab, men er ikke specielt kontaktsøgende.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Jagtinstinktet er særdeles veludviklet. Den kan få øje på et muligt byttedyr på lang afstand, og så taber den interessen for alt andet. Den er en udholdende langdistanceløber, som næppe kommer tilbage, før den selv mener, at jagten er afsluttet.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er meget kort, tæt og fin. Den er tilpasset et varmt og tørt klima og yder meget lidt beskyttelse under barskere forhold. Hunden er kuldskær og bevæger sig nødig ud i fugtigt vejr. Pelsplejen er minimal og består kun i en aftørring med et opvredet vaskeskind.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er vagtsom og afvisende over for fremmede, så en tidlig og vedholdende socialisering er ubetinget nødvendig. Læg i opdragelsen hovedvægt på indkald, og tænk hele tiden på, at dens Jagtlyst kan udløses ved synet af små hunde.

 

OPRINDELSE: Racen stammer formodentlig fra Mellemøsten og kom til Nordafrika med arabiske nomader for mere end 2000 år siden. Som de øvrige mynder jager den ved hjælp af synet. Den er hurtig og udholdende, og dens lyse sandfarver er en god camouflage under jagt på harer, gazeller og ørkenræve. Den er i dag mest udbredt i Marokko og Algeriet, men i sin tid kom den også til Frankrig og Tyskland, hvor der fortsat er et vist opdræt, men racen har altid været sjældnere end dens nære slægtning salukien.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• GreyhoundMynder. En greyhound kan komme op på en fart af 60 km/t, men den er ikke specielt...
• Magyar agarMynder. Mynden fra de ungarske stepper er væsentligt mere udholdende end mange andre...
• GreyhoundMynder. En greyhound kan komme op på en fart af 60 km/t, men den er ikke specielt...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!