Logo

Mexicansk hårløs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mexicansk hårløs

 

Spidshunde: De to størrelsesvarianter af den hårløse hund fra Mexico regnes for selvstændige racer

 

HØJDE: To størrelser: Standard 35-38 cm. Miniature højst 35 cm.

VÆGT: 6-14 kg.

FARVER: Fra sort over sortgrå, skifergrå og mørkegrå til rødlig, leverfarvet, bronzefarvet og gylden, ensfarvede eller brogede.

HJEMLAND: Mexico.

INTERNATIONALT RACENAVN: Xoloitzquintle Perro Pelon Mexicano.

 

MENTALITET: En stilfærdig og rolig hund, som er glad, opmærksom og vågen. Den er vagtsom og kan være lidt mistroisk over for fremmede, nærmest ligeglad med andre hunde. I familien er den meget selskabelig og kærlig, men den eksotiske skabning er alligevel ikke en hund for hvem som helst. Dertil kræver den for megen omhu og pleje.

 

BEHOV: Hunden har et stort behov for social nærhed og nye oplevelser. Den har ingen pels, og den tynde og sarte hud kræver ekstrem pleje. Den må aldrig tørre ud, og den bliver let solskoldet.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er både livlig og udholdende. Den elsker lange gåture, og så længe den er i bevægelse, kan den godt klare både vind, regn og nogle få minusgrader. Den er imidlertid skabt til varme, og i vores klima opholder den sig helst indendørs.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kun nogle få børsteagtige hår på skallen, poterne og halespidsen. Huden er ellers nøgen, glat og meget følsom ved berøring. Den føles varm, da hunden har en kropstemperatur et par grader over det normale. En ud af tre hvalpe fødes med en fint dunet pels. De indgår i videre avl for at holde racen sund og med nogenlunde tandsæt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er samarbejdsvillig, opmærksom og ikke svær at opdrage, da den sætter stor pris på menneskelig kontakt. Vær konsekvent, men også meget blid, varieret og opfindsom med belønningerne.

 

OPRINDELSE: Der forekommer hårløse hunde både i Sydamerika, Afrika og Kina, men deres oprindelse er et mysterium. Både azteker, tolteker og mayaer værdsatte disse hunde, og de indgik i forskellige ritualer. I Mexico blev de anset for at være den jordiske repræsentant for guden Xolotl, og de havde til opgave at ledsage de afdøde til deres evige hvilested. Racen har navn efter guden med tilføjelse af itzcuintle, som betyder hund. Indianerstammer tog vare på den efter de magtfulde rigers undergang.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.923 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Peruviansk hårløsSpidshunde: I alle hårløse racer forekommer der hunde med lidt mere pels, som indgår i den...
• Thai ridgeback dogSpidshunde: I en stribe på ryggen vokser hårene i modsat retning af de øvrige og danner en...
• Norsk elghund, gråSpidshunde: Norges nationalrace kræver viden og erfaring. Den bruges i dag fortrinsvis til...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!