Logo

Finsk spids

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Finsk spids

 

Spidshunde: Man må bære over med en temmelig støjende adfærd, hvis man anskaffer en finsk spids

 

HØJDE: Hanner 44-50 cm. Tæver 39-45 cm.

VÆGT: 14-16 kg.

FARVER: Fra brunligt rød til gulbrun.

HJEMLAND: Finland.

INTERNATIONALT RACENAVN: 5uomenpystykorva.

 

MENTALITET: Kvik, udholdende, modig, social, årvågen og vagtsom. Meget kærlig og hengiven over for familien og som regel tålmodig med børn, let reserveret, men omgængelig i forhold til fremmede og andre dyr. Den tilpasser sig nemt i en aktiv familie, som forstår dens jagtbaggrund og accepterer dens temmelig støjende adfærd.

 

BEHOV: Den smidige hund har brug for megen motion og mange opgaver, som den finder meningsfyldte. Den elsker at opholde sig i det fri, men behøver også tæt social kontakt med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En såkaldt gøende fuglehund, der fra skovbunden lytter efter vingeslag, løber hen mod det træ, hvor fuglen er landet, og holder dens opmærksomhed fanget, mens den kraftigt gøende tilkalder jægeren. Jagtinstinktet er stærkt og meget svært at dæmpe.

PELS OG PLEJE: Pelsen er stiv med kort og blød underuld. Den står noget ud fra kroppen og yder god beskyttelse. Den skal regelmæssigt børstes igennem, men arbejdet er overkommeligt, og fældningen er behersket. Hunden klarer selv en del af pelsplejen ved at slikke sig som en kat.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er opmærksom og lærenem, men ikke altid villig til at gøre tingene på kommando. Dens selvstændighed er en fordel på jagten og en udfordring for ejeren. Træn varieret i korte, tempofyldte sekvenser og vær opfindsom med belønningerne.

 

OPRINDELSE: Den har antagelig sin oprindelse i Sydøstasien ligesom de jægerfolk, der under folkevandringerne drog nordpå. Dens udseende og jagtadfærd er næsten identisk med en russisk lajkarace, som ikke er internationalt anerkendt. I skovene i Finland jager den primært urfugl og tjur, men i kraft af dens store mod og beslutsomhed har den også været sat ind mod så store dyr som bjørn og elg. Racen optræder i det finske nationalepos Kalevala, og i 1979 blev den udnævnt til Finlands nationale hunderace.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Podenco ibicencoSpidshunde: Podenco ibicenco findes i tre hårlagsvarianter, korthåret som her, ruhåret...
• Mexicansk hårløsSpidshunde: De to størrelsesvarianter af den hårløse hund fra Mexico regnes for...
• EtnahundSpidshunde: Den elegante race fra Etnas ujævne lavaskråninger har bevaret meget af den...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!