Logo

Canaan hund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Canaan hund

 

Spidshunde: Den israelske canaan hund kræver en erfaren ejer og tidlig socialisering for et liv som familiehund

 

HØJDE: 50-60 cm, idet hannerne er betydeligt større end tæverne.

VÆGT: 18-25 kg.

FARVER: Sandfarvet til rødbrun, hvid, sort eller plettet med eller uden sort maske.

HJEMLAND: Israel.

INTERNATIONALT RACENAVN: Canaan Dog.

 

MENTALITET: Venlig og omgængelig sammen med mennesker, den kender, men i besiddelse af et stærkt forsvarsinstinkt. Mistroisk over for fremmede. Årvågen, hurtig til at reagere og vagtsom ikke alene i forhold til mennesker, men også over for andre dyr. Kræver en erfaren ejer og tidlig socialisering for at kunne indpasses i en familie.

 

BEHOV: En arbejdskrævende hund, som behøver en tidlig og vedholdende opdragelse og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Derudover reel motion og et liv med nær menneskelig kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Vildhundens sikre flokfornemmelse og skarpe sanser er kendetegnende for racen. Den holder generelt tæt kontakt med sin fører, går sjældent sine egne veje og reagerer godt på anvisninger. Bør fra den tidligste hvalpealder lære at omgås artsfæller.

 

PELS OG PLEJE: Yderpelsen er tæt med grove, lige, korte eller mellemlange dækhår over kraftig og tæt tilliggende underuld. Den beskytter effektivt mod varme og kulde og al slags nedbør. Den skal jævnligt børstes grundigt igennem for at begrænse fældningen til overgangsperioderne.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Lærenem og samarbejdsvillig, som regel meget positiv over for indlæring og let at opdrage. Træn i korte og tempofyldte sekvenser, gerne i forskellige miljøer. Vær konsekvent og meget hurtig med belønninger såvel som med irettesættelser.

 

OPRINDELSE: Israels nationalhund stammer fra vildtlevende pariahunde, som i Negevørkenen har overlevet på deres egne præmisser i mindst 4000 år. Gennem årtusinder har beduiner opdraget vildfødte hvalpe til at beskytte får og geder mod firbenede og tobenede tyve. Racen blev "opdaget" i 1930'erne af et tysk par, som med solid baggrund i kynologisk forskning var flygtet fra nazismen til Palæstina. Nutidens canaan hund er skabt til at være vagthund på militære anlæg og som eftersøgnings- og redningshund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 909 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Podengo portuguêsSpidshunde: Den mindste af de portugisiske podengoer holdes i dag i stor udstrækning som...
• Finsk lapphundSpidshunde: Den finske lapphund finder sig i reglen godt tilrette i en familie med megen...
• Podenco ibicencoSpidshunde: Podenco ibicenco findes i tre hårlagsvarianter, korthåret som her, ruhåret...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!