Logo

Yorkshire terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Yorkshire terrier

 

Terriere: Selvom yorkshire terrieren er meget lille, er den alligevel en terrier med liv og sjæl

 

HØJDE: 22-24 cm for begge køn.

VÆGT: Højst 3,1 kg.

FARVER: Varm, lys tan og mørkt stålblå fra nakkeknude til halerod.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Yorkshire Terrier med kælenavnet yorkie.

 

MENTALITET: En af verdens allermindste hunderacer, men alligevel en terrier med liv og sjæl. Livlig, opmærksom og fuld af sjove påfund. En selskabelig, glad og morsom hund, som alene på grund af størrelsen hverken kræver plads eller særlig erfaring. Til gengæld må man være indstillet på en hel del pelspleje. Lidt gøende.

 

BEHOV: Selvom hunden er lille, sætter den stor pris på at bevæge sig. Den leger gerne med bolde og legetøj og bør mindst have et par friske, daglige spadsereture samt et godt socialt liv med familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er stadig en fantastisk musefanger, og dens energi virker næsten uudtømmelig. Den er glad for at løse opgaver og for skiftende aktiviteter. Den er selvstændig og opfindsom, vil gerne gøre sine mennesker tilpas og holder som regel god kontakt

 

PELS OG PLEJE: Den fine pels er silkeagtig og glansfuld. Den kræver en omfattende pleje med daglig børstning og frisering samt vask og føntørring mindst en gang om måneden. Udstillingshunde har pels helt til jorden og er endnu mere krævende. Andre yorkier får ofte de længste hår klippet

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Mange små hunde bliver forkælede fra det øjeblik, de kommer ind i huset, og de får aldrig mulighed for at vise, hvor lærenemme og samarbejdsvillige de egentlig er. Tempofyldt og varieret træning med venlig konsekvens vil kun gøre hunden gladere.

 

OPRINDELSE: Racen blev skabt midt i 1800-tallet i distrikterne i Yorkshire. Vævere og fabriksarbejdere skaffede sig en ekstraindtægt ved at opdrætte små hunde, som kunne holde rotter og mus fra dørene på værksteder og hos småfolk og være til fornøjelse for mere velbeslåede damer. Farverne og den silkeagtige pels tyder på, at flere nu uddøde terrierracer samt malteser har deltaget i blandingen. De tidligste hunde var hverken så små eller så pelsrige som nutidens sofistikerede selskabshund.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Norwich terrierTerriere: Norwich terrier er generelt en elskelig selskabshund dog stadig med nogen...
• Jack Russell terrierTerriere: Præsten Jack Russell skabte både en højbenet og en lavbenet terrier til brug på...
• Fox terrier, glathåretTerriere: Den var tidligere mere almindelig end den ruhårede slægtning, nu står den...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!