Logo

West high land white terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

West high land white terrier

 

Terriere: Er westiens kridhvide pels korrekt i strukturen, er den overraskende smudsafvisende

 

HØJDE: Ca. 28 cm for begge køn.

VÆGT: 7-10 kg.

FARVER: Hvid.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: West Highland White Terrier med kælenavnet westie.

 

MENTALITET: En energisk, modig og robust hund med en charmerende frækhed. Den er altid oplagt til leg, og den har det godt sammen med børn. Den er vagtsom, men som regel venlig og meget nysgerrig over for fremmede. En kvik og opmærksom ledsager og selskabshund, som kan falde til i de fleste familier. Den kan være noget gøende.

 

BEHOV: Den behøver masser af opmærksomhed og en hel del motion, gerne med mulighed for at bevæge sig frit. Dens store trang til nye oplevelser og udfordringer kræver et hegn omkring haven.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen har endnu en rest af den oprindelige jagtlyst, som ellers er blevet dæmpet meget gennem mange generationers avl. Selvom den oftest holder god kontakt, insisterer den på at undersøge alt nyt og ukendt på sin vej, og så kan hørelsen svigte.

 

PELS OG PLEJE: Den korrekte pels består af en grov og glat yderpels over en kort og dunet underuld. Den skal børstes ofte og trimmes tre til fire gange årligt. Desværre har mange hunde en lidt for blød pels, som er mindre smudsafvisende, og som er mere arbejdskrævende i hverdagen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Kræver en konsekvent og venlig opdragelse. Den lærer bedst gennem leg, så træn i korte og tempofyldte sekvenser og brug meget små godbidder, så interessen holdes fanget. Den kønsmodne hund besvarer let udfordringer fra artsfæller.

 

OPRINDELSE: Cairn terrierne fik af og til hvide hvalpe, som blev aflivet, fordi man mente, de var svagelige. En major Malcolm fra Poltalloch begyndte imidlertid at interessere sig for de hvide hunde, da hans egen røde var blevet forvekslet med en ræv og skudt under jagt. De hvide viste sig hurtigt lige så effektive til jagt som de farvede, og de blev anerkendt som selvstændig race i 1904. I dag er den tidligere så barske gravhund fra det vestskotske højland en af verdens mest populære familiehunde.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 827 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Parson Russell terrierTerriere: Der forekommer både en ruhåret og en glathåret variant af den jagtglade parson...
• Australsk terrierTerriere: Der er mere gårdhund end jagthund over den australske terrier, som er en...
• Skotsk terrierTerriere: Den værdige skotske terrier har masser af jagtlyst og reagerer på alt, der...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!